Portal 072info

Loši uslovi za vožnju, pojačana kontrola posjedovanja zimske opreme

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog nestabilne vremenske situacije i loših uslova za vožnju, pojačana je kontrola posjedovanja zimske opreme za sva motorna vozila, a policija isključuje vozila koja nemaju zimsku opremu.

To se posebno odnosi na dionice preko planinskih prevoja.  Zbog sniježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na putevima Tomislavgrad – Prozor i Rakitno – Blidinje, dok je na području Livanjskog kantona zabranjen saobraćaj za vozila preko 7,5 tona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Na autoputu A-1 Zenica – Tarčin saobraća se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Vozači se upozoravaju na mjestimično jače udare vjetra, kao i na poledicu. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali je zbog izrazito niskih temperatura usporeno djelovanje posipnog materijala.

Do sutra do 24 sata, zbog pravoslavnog Božića, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.  Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić, Crna Gora) zatvoren je za teretna vozila, dok je zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na GP Izačić obustavljen saobraćaj teretnih vozila sa prikolicom i šlepera. S obzirom da je na području Crne Gore, na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na GP Velika Kladuša na ulazu u BiH čeka se oko dva sata, a na izlazu oko 1,5 sat. Na GP Brod na izlazu iz BiH čeka se oko jedan sat, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.   Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, saopšteno je iz IC BIHAMK-a.

nezavisne.com

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME