Louis Vuitton kreirao vizire sa zlatnim kopčama za ljubitelje visoke mode

Screenshot 5 675

Kako se ne nazire kraj pandemije, zaštitne maske i viziri postali su ljudska svakodnevnica. Međutim, ko bi rekao da će služiti i kao modni dodatak? Louis Vuitton stoga je ljubiteljima luksuza ponudio svoj jedinstveni vizir sa zlatnim kopčama. Francuska modna kuća nije jedina koja je u svoju ponudu uključila i zaštitnu medicinsku opremu. Proteklih nekoliko mjeseci dostupne su i Off-White zaštitne maske po cijeni od 95 dolara, kao i Burberry vintage maske za 115 dolara.

Ipak, Louis Vuitton je otišao korak dalje ponudivši ljubiteljima mode jedinstvene vizire. Ovi viziri imaju i fotozaštitu te postaju tamniji na sunčevoj svjetlosti, štiteći korisnike od Sunca. Također imaju zlatne kopče sa ugraviranim imenom marke Louis Vuitton, te elastičnu traku za glavu. Vizir se također može nositi podignut kao klasična kapa.

Cijena LV vizira još nije poznata, ali pretpostavlja se da neće biti jeftini, piše CNN Style. Ostali modni dodaci za glavu u ponudi Louis Vuittona, uključujući sunčane naočale ili kape, prodaju se za stotine dolara.

Vizir će biti dostupan za kupovinu putem internet trgovina i u odabranim prodavnicama Louis Vuittona od 30. septembra.