foto canva
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 21, 2021 @ 10:40
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

Muzika i dobarprovod na svadbama postalo je ključno pitanje, a mladenci, ovisno o budžetu, sve češće pozivaju i renomirane domaće i regionalne muzičare. Neki poput MajeŠuput stekli su i status “svatovskih pjevača”, a cijene njihovih nastupa u posljednjih su se nekoliko godina gotovo udvostručile. Popularni Jole rado je viđen zabavljač na svadbama budući da je poznato da zna pjevati i po osam sati. Za nastup traži i do 8000 eura, dok recimo Lepa Brena traži 30 hiljada evropskihnovčanica.

NER FIT


JelenaRozga nastupa za 6000 eura, a Neda Ukraden i Mladen Grdović traže 5000 eura. Dobru zabavu nude i Nives Celzijus, čiji nastup iznosi 3500 eura, Ivana Kovač za 3000 eura, a “princ dijaspore” Josip Ivančić traži od 3500 do 4000 eura. Sve traženija je i grupa Vigor predvođena MarijemRothom, koja sad traži 4000 eura, dok su samo godinu dana prije uzimali 2000 eura. Sve popularniji su i Pirati, čiji nastup na svadbi košta 2000 eura.

Najveća hrvatska zvijezda Severina nastupa po privatnim zabavama, ali i svadbama, ali isključivo po Crnoj Gori i Srbiji, a cijenu, kako Večernji list saznaje od dobro obaviještenog izvora, dogovara individualno.

Valja spomenuti i da se cijena nastupa za sve muzičare udvostručuje ako nastupaju na romskoj svadbi, s obzirom na to da tada moraju biti na raspolaganju 24 sata – od podne do podne.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Zanimljivo je da svoj budžet nastupima na vjenčanjima podebljavaju i neke pop-zvijezde, no one nastupaju isključivo kod matičara ili u crkvi, i za 2-3 otpjevane pjesme uzmu i do hiljadu eura. Među njima su Jacques Houdek, Nina Badrić, Josipa Lisac i Marko Škugor.

Nastup omiljenog pjevača mnogih domaćih sportaša AceLukasa košta 10 hiljada eura, a legendarni Halid Bešlić uzima između 8 i 10 hiljada eura. Ako posebno želite impresionirati goste, možete pozvati i Harisa Džinovića koji kao gost uzima 5000 eura.

Noć koja bi mnogima trebala ostati u sjećanju mnogim se mladencima tako pretvorila u noćnu moru jer svi bi na svadbi željeli imati dobru zabavu, no za one najbolje neki bi trebali dići i kredit. Nije čudno što se mnogi okreću jeftinijim bendovima, ali i DJ-evima.

LIDER