Lovre optužen za pokušaj teškog ubistva: Suprugu polio benzinom i htio je zapaliti

CCFFD86E 5733 4F23 9AA0 1FA8FFDAE8D4
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Luke Lovre (40) kojom se tereti za pokušaj teškog ubistva vanbračne supruge Tijane P. (38), koju je polio benzinom i prijetio da će je zapaliti.

Zločin se dogodio 12. juna u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo. Lovre je u pijanom stanju prvo verbalno napao Tijanu P., a onda je bacio na krevet. Sve vreme ju je vređao. Kada je pokušala da pobjegne iz stana, polomio je ključ u bravi ulaznih vrata kako bi je u tome onemogućio. Ona je počela da doziva pomoć da bi je Luka u jednom trenutku polio benzinom i pretio da će je zapaliti. Tijana je pobjegla u kupatilo kako bi sa sebe sprala benzin, a Luka je zatim polio vrata kupatila i “kresnuo” upaljač.

Došlo je do manjeg požara koji su oboje uspjeli da ugase. Tijana je zatim istrčala na balkon i krenula da doziva pomoć, da bi Luka potom i fizički nasrnuo na nju i udario je šakom. Komšije su čule njene povike pa su došli do stana u koji su ušli uz Lukinu pomoć.

On je ubrzo uhapšen, a tokom saslušanja je tvrdio da je prvo sebe polio benzinom kako bi supruzi “dokazao da je voli”.

Lovre je nakon hapšenja hospitalizovan na Klinici za psihijatriju, gdje je u više navrata pokušao da naudi sam sebi, pa je vezan radi spriječavanje daljeg samopovređivanja.

Uz optužnicu Tužilaštvo je predložilo da se Lovri produži pritvor, o čemu će naknadno odlučivati Okružni sud u Banjoj Luci.

GODISNJICA
MARKETING