AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Hrvatska je i pored dobre igre na otvaranju Mundijala protiv Brazila poražena sa 3:1.

U centru pažnje bio je japanski sudija Yuichi Nishimura koji je dosudio sporan penal za domaćina iz kojeg su poveli sa 2:1, a kasnije je poništio gol Hrvatima zbog navodnog faula nad golmanom Juliom Cesarom.

“Neću govoriti o sudiji”, zaustio je Modrić, ali nije izdržao:

“Dođeš ovdje odigrati najbolje što znaš, prikazati jedan lijep nogomet i onda sudija sve upropasti”, rekao je veznjak Reala.

“Svi smo vidjeli što se dogodilo. Ovakve odluke štete turniru. Neke njegove odluke direktno su utjecale na konačan rezultat”, rekao je Pranjić. 

“Jedva zadržavam suze, najradije bih plakao. Čekaš ovako nešto cijeli život, dvije godine se boriš i spremaš za ovo i onda ti sudac ukrade ono što si zaslužio. Zašto Brazilu jednostavno odmah ne daju pehar?! Sve je podređeno njima, svi govore da oni moraju biti prvaci, pa zašto onda uopće igramo? Teško je pričati o fair-playu i poštovanju, kada ti ovako nešto uradi sudac, koji k tome ne zna engleski! Pitao sam ga zašto je dosudio penal, a on je nešto promrmljao. Suigrači mi isto govore; međunarodni sudija koji sudi otvaranje SP, a ne zna engleski jezik?!”, izjavio je nakon meča Deajan Lovren.

“Teško je nakon ovako nezasluženog poraza biti hladne glave, ali mi se moramo dignuti i gristi za dvije preostale pobjede. Očekivali smo da će sudac biti skloniji domaćinu, ali ovoliko… Znate, stalno nam propovijedaju o fair-playu, suci s nama kapetanima o tome imaju posebne sastanke i onda vam naprave ovako nešto. Ali, moramo se odmah početi spremati za Kamerun, za pet dana niko nas neće pitati kako smo izgubili od Brazila”, mišljenja je kapiten Srna.