Portal 072info

Lučić: Svi imamo pravo na lični izbor i opredjeljenje

PovorkaPonosa2019 2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jačanje borbe protiv svih vrsta diskriminacije je osnova svakog demokratskog društva, izjavio je za Fenu ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić nakon što su jučer organizatori najavili da bi druga parada ponosa u BiH trebala bi biti održana 23. augusta u Sarajevu.

– Imajući u vidu epidemiološku situaciju uzrokovanu virusom korona, moram istaći da je na prvom mjestu zdravlje građana i naravno njihova bezbjednost. Ukoliko situacija sa koronom bude pod kontrolom i broj zaraženih bude u padu, a javno okupljanje dozvoljeno, nadam se da će u tom slučaju parada biti održana, i da će sve proteći bez incidenata kao što je to bio slučaj i prošle godine – kazao je on.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Lučić ističe pitanje da je zaštita ljudskih prava i poboljšanje položaja LGBT populacije veoma važno kao i njihovo pravo na slobodu izražavanja i zato njihova diskriminacija po bilo kom osnovu je neprihvatljiva.

– Svi imamo pravo na lični izbor i opredjeljenje. Jačanje borbe protiv svih vrsta diskriminacije i podizanje nivoa svijesti o potrebi uvažavanja svih osoba bez obzira na njihov identitet i opredjeljenje je osnova svakog demokratskog društva i ka tome i mi treba da težimo – zaključio je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Nasilje društva i porodice nad LGBTI osobama povećano tokom pandemije

072info.com

Izložba o iskustvima autovanja LGBTI osoba u Sarajevu

072info.com

NOVO PRAVILO: Firme u upravnim odborima moraju imati homoseksualce i manjine

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6