Portal 072info

LUGUŠIĆ Golmani rade kvalitetno, Buriću čast na ukazanoj prilici za nastup u dresu sa državnim grbom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se u Trening centru u Zenici priprema za kvalifikacione mečeve sa Velsom i Kiprom. Za rad s golmanima zadužen je trener Enver Lugušić koji je zadovoljan načinom na koji Begović, Šehić i Šunjić izvršavaju svoje obaveze.

– Sve smo učinili da naši golmani budu zadovoljni i sretni, a i oni isto tako sve čine da ja budem zadovoljan. Rade izuzetno kvalitetno i trude se. Imaju volju, želju i htijenje i sa nestrpljenjem očekuju početak utakmice – kazao je Lugušić za internet portal Nogometnog saveza BiH.

Lugušić prije svega ističe i prijateljstvo koje ga veže sa čuvarima mreže.

– Mi zaista imamo prijateljski odnos. Na treningu sam im i trener i prijatelj, a i oni meni što svakako doprinosi kvalitetnijem i uspješnijem radu – dodao je.

Iskusni stručnjak ne skriva optimizam pred utakmice sa Velsom i Kiprom. Očekuje osvajanje šest bodova u naredne dvije utakmice. 

– Svi se nadamo plasmanu na evropsko prvenstvo u Francuskoj – kazao je Lugušić.

Golman Ibrahim Šehić također je optimist kada je u pitanju rezultat u naredna dva meča.

– Naredni rival je težak. Vels igra odlično i sa razlogom su prvi na tabeli. Međutim, u prvoj utakmici sa njima smo pokazali da smo bolji i pored neriješenog rezultata. Imali smo više prilika. Sada uz malo sreće i uz naše navijače mislim da bismo trebali pobijediti. Svi igrači su spremni. Malo su nas povrede poremetile, ali ko izađe na teren sigurno će dati sve od sebe i to je naša najveća snaga – kazao je Šehić.

Osim Šehića na okupljanju reprezentacije se nalazi i golman Jasmin Burić koji ističe zadovoljstvo što se reprezentacija sprema u njegovom rodnom gradu.

– Drago mi je što sam pozvan u reprezentaciju. Velika čast je imati priliku za nastup u dresu sa državnim grbom. Sretan što se sve to dešava baš u Zenici, gdje iskoristim priliku da posjetim roditelje i prijatelje prije okupljanja i tako da spojim ugodno sa korisnim – kazao je Burić.

Fena

Podijelite članak