Lukač: Sky aplikacija se u velikom broju koristila u BiH, riješit ćemo mnogo ubistava

lukac

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač govorio je o dosadašnjim akcijama, koje je okarakterisao kao uspješne jer, kako kaže, većina privedenih je već počela da priča. Lukač se osvrnuo i Sky aplikacije, koja se koristi za kriminalne aktivnosti. Ona se u velikom broju koristila i u Bosni i Hercegovini, navodi Lukač.

– Tačno je da koristimo određene podatke sa aplikacija koje imamo, ali one nam služe u ovom trenutku kao operativni pokazatelji i ciljevi gdje treba da usmjerimo naše snage i prema kojim licima da bismo došli do krajnjeg rezultata, kako bismo stavili pod kontrolu sve one koji imaju veze sa organizovanim kriminalom, sa trgovinom i zloupotrebom narkotika – rekao je Lukač.

On se osvrnuo i na dosadašnje akcije za koje kaže da su bile veoma efikasne, te ističe kako je većina privedenih počela progovarati. 

Osvrnuo se i na dosadašnje akcije za kojih ističe kako je većina privedenih počela progovarati.

– Za većinu privedenih je određen pritvor, i uglavnom svi su počeli da pričaju. Imaju mnogo šta da kažu. Nastavak onoga što su oni pričali je upravo ovo danas. I ovih dana sam siguran da će da daju mnogo informacija i policiji i Tužilaštvu. Nastavit ćemo ove akcije i u budućem periodu – naglasio je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova RS se osvrnuo na korištenje aplikacije Sky, za koju kaže da se na području naše zemlje koristila u velikom broju.

–  Mi još uvijek nismo u posjedu svih tih kriptovanih telefona i ne znamo još uvijek sva lica koja su ih koristila i na koji način. Do sada se pokazalo da svi oni koji su koristili te aplikacije, da je to upravo bilo za kriminalne aktivnosti i za najteža krivična djela – poput ubistva i njihove pripreme, kao i trgovine narkoticima. Na ovaj način vjerujem da ćemo riješiti mnoge neriješene stvari, koje smo imali u ranijem periodu, pa i mnogih ubistava – istakao je Lukač, te poručio da se nastavlja rad na području čitave RS, gdje vjeruje da će policija napraviti velike rezultate i riješiti do sada nerasvjetljena krivična djela.

IZVORAvaz
Prethodni članakIzetbegović razotkrio sebe da mu nije stalo do deblokade Federacije BiH
Sljedeći članakHaland predvodi najskuplje mlade fudbalere na svijetu