Screenshot 4 50


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač poručio je da u Republici Srpskoj nema mjesta za kriminalce iz okruženja ili bilo koje zemlje, jer će svi završiti na isti način.

Lukač je istakao da je MUP RS-a dokazao da niko, pa ni pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova ili bilo kojih drugih nemaju mjesta u Republici Srpskoj.

“Ako ih potražuju naši sudovi, ako već imaju neka krivična djela koja su unutar BiH, da li uradili ili ih potražuju na bilo koji način po bilo kojoj snazi potjernice, mi ćemo ih privesti i procesuirati kroz naše tužilaštvo i sudove, u suprotnom ćemo ih protjerati kao strane državljane”, rekao je Lukač novinarima u Centru za obuku MUP-a RS u Banjoj Luci.

Lukač je rekao da su kriminalni klanovi bili pod kontrolom MUP-a RS onog trenutka kad su ušli u RS.

“Kontrolisali smo ih svaki dan do trenutka kada smo odlučili da ih privedemo i da vidimo šta tu rade. U potpunosti su bili pod kontrolom i nisu imali šanse da naprave bilo kakvo kriminalno dijelo ako su već došli s takvom namjerom”, istakao je Lukač.

On je rekao da su na kraju utvrđeni njihovi identiteti i da je kontaktirano sa policijom u regionu kojima su poznati, te su protjerani iz RS-a.

Na pitanje novinara da li je bilo aktivnosti MUP-a Republike Srpske o pitanju porodice Zvicer koja je boravila na Jahorini, Lukač je odgovorio da je Tamara Zvicer boravila na Jahorini sa jednim brojem djece.

“Nisu bili ugroženi nijednog trenutka jer su od početka bili pod nadzorom policije RS-a”, naveo je Lukač.

On je objasnio da sve osobe koja se pojave na teritoriji RS-a, a imaju bilo kakvu kriminalnu prošlost ili nekakvu vezu s kriminalcima, istog trenutka budu stavljeni pod kontrolu domaćih službi.

Lukač je naveo da policija tako zna njihovo kretanje, kontakte i šta rade na teritoriji RS-a, kao i da će odmah reagovati ako primijeti bilo kakve kontakte s domaćim kriminalcima.