E2B1F8D9 5913 4819 BD89 6050CE7CD58A
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Dvojbe među Zeničanima iz Lukovog polja više nema – svoje povjerenje na narednim izborima daju Fuadu Kasumoviću i njegovoj listi Zenička inicijativa Fuad Kasumović.

Naime, samo dan nakon što je sadašnji, a i budući gradonačelnik Zenice gdin. Fuad Kasumović potpisao zaključak za izgradnju ambulante sa apotekom, te tako riješio gorući problem stanovnika ovog naselja, rukovodstvu NGG Romi za bolju Zenicu obratio se veći broj stanovnika ovoga naselja, ne krijući zadovoljstvo ovakvim potezom i načinom rada gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Kroz svoj humanitarni rad, budući da u ovome zeničkom naselju živi veliki broj Roma, predstavnici NGG Romi za bolju Zenicu dobro su upućeni kakve probleme su imali i koliko je bilo otežano stanovnicima ovog naselja da uredno ostvaruju prava iz primarne zdravstvene zaštite. Ipak, nakon toliko godina, dočekali su da na čelo grada dođe odlučan čovjek od akcije, kakav je Fuad Kasumović, koji je već u prvom mandatu riješio njihov gorući problem, da ne moraju više ići u susjedno naselje u porodičnu ambulantu, što je posebno otežavajuća okolnost bila starim i iznemoglim osobama, kao i trudnicama i najmlađim stanovnicima ovog naselja.

Ovo je samo jedan u nizu kapitalnih projekata u lokalnoj zajednici koji je uspješno impelementiran i koji samo dokazuje da Fuad Kasumović jednaku pažnju posvećuje kako obnovi i razvoju zeničkih okolnih sela, tako i samih gradskih naselja!

NGG Romi za bolju Zenicu