LUKSUZ: Bogataš ogradio kuću akvarijumom (VIDEO)

LUKSUZ: Bogataš ogradio kuću akvarijumom (VIDEO)

slika (12)

Jedinstvena ograda na svijetu nalazi se ispred vile turskog biznismena u Izmiru. U akvarijumu dugom 50 metara živi 1.000 vrsta riba, a sistemom cjevovoda dugim 400 metara voda se doprema iz Egejskog mora.

Turski biznismen Mehmet Ali Gečoglu isped svoje luksuzne vile u Izmiru ima najoriginalniju ogradu na svijetu – akvarijum u kojem drži oko 1.000 vrsta riba i hobotnica. Ekscentrični biznismen je prije osam godina zamijenio metalnu ogradu akvarijumom dugim 50 metara.
Njegova vila nalazi se na svega nekoliko desetina metara od Egejskog mora, odakle se sistemom cjevovoda dugačkim 400 metara dovlači voda za akvarijum. Zbog najoriginalnije ograde na svijetu vila turskog biznismena predstavlja pravu turističku atrakciju. Horde znatiželjnika dolaze, gledaju, slikaju i snimaju čudnovati morski svijet smješten ispred vile.

Kako bi osigurao akvarijum, cio kompleks oko vile pokriven je sa 17 kamera, a ukoliko se neki turista previše približi oglašava se alarm. Cio projekat koštao je Gečoglua oko 21.000 dolara, ali on ističe da mu je srce puno.

– Kada vidim koliko ljudi svakodnevno stoji ispred moje kuće i gleda u akvarijum, znam da sam uradio pravu stvar – kaže ponosni vlasnik jedinstvene turističke atrakcije.

Izvor: Telegraf

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica