Luksuzne limuzine za političare: Polovna i donirana za hitnu i vatrogasce

Luksuzne limuzine za političare: Polovna i donirana za hitnu i vatrogasce

Odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o nabavci 20 novih službenih vozila izazvala je burne reakcije, posebno među opozicijom i nevladinim sektorom.

Vrijednost ovih vozila prelazi 800.000 eura, a najviše luksuznih limuzina bit će dodijeljeno premijeru i kabinetu predsjednice entiteta.

Ovakva odluka izazvala je niz kritika, s obzirom na to da se smatra nastavkom prakse u kojoj postoji novac za luksuzna vozila političarima, dok se istovremeno ne osigurava dovoljno sredstava za vozila niže klase koja su potrebna hitnim službama, poput hitne pomoći ili vatrogasaca.

Ova situacija postavlja pitanje prioriteta u trošenju javnih sredstava, posebno s obzirom na trenutne potrebe društva. Mnogi se pitaju zašto političari trebaju luksuzna vozila dok mnogi pacijenti ili službe koje spašavaju živote nemaju adekvatna vozila za obavljanje svojih dužnosti.

Ovo nije prvi put da se javnost suočava s takvim problemom, a ova odluka samo je još jedan podsjetnik na neravnotežu u raspodjeli sredstava i nedostatak prioriteta u javnoj potrošnji. S obzirom na to da je ova tema izazvala široku raspravu, možemo očekivati daljnje reakcije i zahtjeve za promjenom ove prakse u budućnosti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica