Luliću prijeti velika kazna zbog izjava nakon meča sa Romom

Luliću prijeti velika kazna zbog izjava nakon meča sa Romom

Kako navode italijanski mediji, zbog izjava nakon rimskog derbija Senadu Luliću prijeti kazna od 10 utakmica neigranja, novčana kazna i određen broj sati socijalnog rada.

Lulić je jučer za italijanske novinare dao izjavu koja je u toj zemlji protumačena kao rasistička, zbog čega je ubrzo došlo do službenog izvinjenja koje je SS Lazio uputio Rudigeru i AS Romi.

Sam Lulić je imao šansu za izvinjenje nekoliko minuta nakon date izjave, ali je odlučio ne izviniti se već za novinare prokomentarisao: “Pustite sad to. Ne želim više govoriti o tome.”

Ukoliko italijanski savez odluči, nakon sprovedene istrage, da kazni Senada Lulića, Lazio će sigurno osjetiti nedostatak bh. reprezentativca u svojim redovima.

U međuvremenu i dalje pristižu reakcije iz svijeta nogometa.

Nicola Legrottaglie, bivši igrač Juventusa putem Gazzette dello Sport savjetovao je Lulića da kupi kaiš, jer bi to bio znak poštovanja, i savjetovao ga da sportski agonizam, koji svi vrhunski sportisti osjećaju, ostavi na terenu nakon završene utakmice, ma kako se ona završila.

O svemu se oglasio i Lulić.

“Hladne glave shvatam da sam provokacijom odgovorio na još jednu provokaciju. Dolazim iz zemlje koja poznaje tragedije koje su plod etničke diskriminacije. Zbog toga mi je žao što sam dopustio da me tenzije nakon derbija savladaju i što sam se izrazio na tako nespretan način”, napisao je bh. reprezentativac na Instagramu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica