Portal 072info

Lutrija BiH gasi poslovnice u Zenici

Lutrija BiH je obavijestila svoje igrače iz Zenice da u subotu, 31. decembra 2016. godine, prestaju sa poslovanjem u svim svojim objektima na teritoriji tog grada.

– Radi poštovanja svojih igrača i izvršavanja obaveza isplate dobitaka na klasičnim igrama na sreću TV tombola Bingo 15/90, Superloto, Loto 5/39 i srećke, a u rokovima u skladu sa zakonom i pravilima igara, kao dežurne radnje do 31. januara 2017. radit će poslovnice u ulicama Maršala Tita 26, Muhameda Serdarevića 19 i Bulevar Kulina Bana 28 – stoji u saopćenju Lutrije BiH.

Ova odluka je, navodi se u saopćenju, posljedica primjene Odluke o visini komunalnih taksi na teritoriji grada Zenice, koja je donesena 29. decembra 2016. godine.

– Lutrija BiH bi nastavkom poslovanja proizvodila gubitak, što se ne bi moglo opravdati Vladi Federacije BiH koja je naš vlasnik. S obzirom na to da će Lutrija BiH svoja prava štititi putem svih legalnih kanala i institucija, nadamo se da je ova mjera samo kratkoročna, te da će Lutrija BiH nastaviti svoje 65-ogodišnje poslovanje u Zenici – stoji u zaključku.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box