Portal 072info

”Lutrija BiH” zatvorila poslovnice u Zenici, nema više ni sretnog prodajnog mjesta u ulici Aske Borića

Nakon usvojene odluke o visini komunalnih taksi na teritoriju grada Zenice, koja je donesena na sjednici Gradskog vijeća 29. decembra, ”Lutrija BiH”, kako je i najavila, zatvorila je svoje poslovnice u Zenici.

Kako su ranije pojasnili, nastavkom poslovanja pod ovim okolnostima više bi proizvodili gubitak, što se ne bi moglo opravdati Vladi FBiH, koja je njihov vlasnik. Tako su, nakon 65 godina poslovanja u Zenici, odlučili staviti ključ u bravu, a na svojim poslovnicama postavili su “saopćenje za igrače”, u kojem objašnjavaju ovu odluku.

– Izvinjavamo se svim igračima zbog ove odluke te ih obavještavamo da igre na sreću ”Lutrije BiH” i dalje mogu igrati na web-stranici – stoji, između ostalog, u obavještenju.

Identičan potez najavili su i ostali priređivači igara na sreću, ali se njihov potez još čeka. Brojni građani koje smo jučer zatekli ispred poslovnica ”Lutrija BiH” s čuđenjem su čitali poruku o prestanku poslovanja.

Podsjetimo, dodatnim oporezivanjem priređivači igara na sreću će plaćati i do 50.000 KM po uplatnom mjestu. Ovim potezom, bit će zatvorano i jedno od najpopularnijih prodajnih mjesta “Lutrije” u ulici Aske Borića. Upravo je u ovoj ulici kupljeno najviše dobitnih tiketa, posebno u igri “Bingo”

avaz.ba

Podijelite članak

Počitajte još

U Zenici počela masovna dezinfekcija grada

072info

Zenički imami obilaze starije džematlije, nedostaje im džamija i namaz u džematu

072info

SRAMOTNO Vlada FBiH: Zenici 0 KM za borbu protiv epidemije

Redakcija