Portal 072info

Ma kakav Komšić, niti je katolik niti je lopov…

Željko Komšić
Željko Komšić
Željko Komšić


GRUDE – Kada nešto izjavi Slavo Kukić u svojoj kolumni, to nosi određenu težinu. Pohvalio je godinu dana rada Demokratske fronte Željka Komšića i njihov način komunikacije s javnošću a ona se bazira na predstavljanju programa i konkretnih poteza kojima bi se došlo do poboljšanja općeg stanja za sve građane ove države.

Komšić i DF, dakle, ne žele blatiti druge već se bave samo sobom, svojom stručnošću i znanjem i svojim sposobnostima prenošenja poruka javnosti. Nisam siguran da je ijedna politička stranka u demokratskom društvu devedesetih godina prošlog stoljeća te u novom tisućljeću to napravila.

Blaćenje drugih da bi se dobio koji glas više je provjerena formula. Znate ono, nelegitimni i nelegalni izdajnici hrvatskog naroda na jednoj strani, nepotisti doktori znanosti za korupciju i deklarirani jugosloven na drugoj.

Vidi vraga, Željko i njegove stranačke kolege i prijatelji, svi zajedno govore nešto tamo o nekoj ekonomiji, nekakvom zapošljavanju ljudi, gospodarskom razvoju u slijedećih deset godina, turizmu, prosperitetu, majke mi nisu normalni.

Ne samo da ne blate svoje protivnike nego, ma drogirani su sto posto, nu, čak ne prave razlike u vjeri i nacionalnoj pripadnosti. Njima isti i Hrvat i Srbin i Bošnjak, i Finci i Sejdić, i oni što se krsti s pet prstiju i oni s tri i oni što klanjaju a i oni koji sa svim tim nemaju ama baš nikakve veze.

Zato, gospodine Kukiću, kako taj Komšić može išta napraviti? Niti je vjernik, a Hrvat (stoga ćemo ga mi pravi Hrvati blatiti i paliti na lomači) niti je lopov (kakav ti je to političar).

DF ima priliku na slijedećim izborima uzeti ogroman broj glasova, biti dio vlasti i opravdati povjerenje, dokazati da jesu pošteni, vrijedni, radišni. Ali samo u multietničkim sredinama i većim BiH (isključivo ovo B) gradovima.

Baš me zanima kakva bi reakcija bila na osnivanje podružnice stranke u nekoj manjoj općini sa hrvatskom apsolutnom većinom, na primjer, u Grudama, glavnom gradu HR-HB, ustaškom leglu gdje će za deseti travanj biti veoma veselo.

Sreća što svatko svakoga zna. Ne bi nitko došao iz Odžaka u Grude osnivati neke stranke, ipak to mora učiniti netko domaći. No, kad-tad, u birtiji nakon sedme pive, netko bi spomenuo politiku i krenule bi salve uvreda na sve druge koji nisu „pravi”.

Gdje smo mi od politike, demokracije i prava na mišljenje?

Svjetlosnim godinama daleko.

Podijelite članak