Mafija ubila i spalila trogodišnje dijete, jer njegov djed nije platio dug

Mafija ubila i spalila trogodišnje dijete, jer njegov djed nije platio dug

Nikola

Trogodišnji dječak Nikola Kampolongo ubijen je i spaljen u mafijaškom obračunu, navodno, zbog neplaćenog duga rivalskog klana. Kraj leša djeteta nađeno je 50 centi, mafijaški simbol da dug nije plaćen.

Tijela mališana, njegovog djeda Salvatorea Janichelija (52) i njegove djevojke Ibtise Tus (27) nađena su proteklog vikenda u spaljenom automobilu iza napuštene kuće na imanju.

Ubistvo djeteta šokiralo je javnost i iskusne policijske inspektore u Italiji, gdje su mafijaški bosovi raširili mit da ne povrjeđuju žene i decu. Činjenica je, međutim, da su tokom godina zabilježeni brojni slučajevi stradanja nevinih žrtava u obračunima kriminalnih organizacija.

Na krovu spaljenog automobila nađen je novčić od 50 centi, navodno, simbolična poruka ubica da Janicheli nije platio dug.

Policija u Kozenci, na jugu Italije, pretpostavlja da i ubice i žrtve pripadaju klanu u sastavu kalabrijskog mafijaškog klana Ndrangeta.

Riječ je najbogatijoj i najmoćnijoj kriminalnoj bandi, koja je povezana sa kolumbijskim narko-kartelima i Irskom republikanskom armijom (IRA). Ndrangeta stoji iza oko 80 odsto isporuka kokaina u Evropi.

O malom Nikoli, kome su tepali Koko, brinuo je djed pošto su mu i otac i majka, Janichelijeva kćerka, u zatvoru. Uhapšeni su prije godinu dana u okviru operacije “Cunami”, usmjerene protiv trgovine halucinogena.

Nestanak dječaka, djeda i njegove djevojke prijavio je djetetov ujak, pošto se Janicheli, koji je ranije bio u zatvoru, nije vratio kući u osam naveče, kako mu je odredio sud.

“Kako neko može da ubije trogodišnjeg dečaka na ovakav način?”, pita se Franko Đakomantonio, tužilac koji vodi istragu. “Mislim da je ovo najbrutalnije ubistvo koje sam istraživao tokom dugih godina rada.”

Aktivista sa socijalnu pravdu Franko Korbeli, koji poznaje porodicu, kaže da je dečak i ranije bio izložen nepravdi i da je pre godinu dana bio zajedno s majkom u zatvoru.

– Učinio sam sve što sam mogao. Borio sam se više od godinu dana da spasem dete i njegovu mladu majku, ali sve je bilo uzalud – kaže on.

-Okrutnost, varvarstvo i surovost su prevagnuli i nisu ustuknuli ni pred detetom – dodao je on.

blic.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica