magazinovic 1
AUTOR: K.H.
DATUM: lis 27, 2021 @ 17:40
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Svoj stav o sastancima zbog Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini, a koji će uslijediti u narednim danima, dao je SDP-ov zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović.

Inače, večeras će u Sarajevo stići izaslanici Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Evropske unije (EU) Matthew Palmer i Angelina Eichhorst na razgovore o izbornim reformama u BiH. Planirani su sastanci sa stranačkim liderima i predstavnicima institucija u BiH, a Palmer je već najavio u kom smjeru se on nada da će se razgovori kretati.

Između ostalog, očekuje se da Palmer i Eichhorst sjednu i sa Miloradom Dodikom koji već neko vrijeme koči sve procese na državnom nivou. Saša Magazinović upravo o tome govori kada kaže da pregovora o izbornom zakonu ne treba biti dok se ne odblokiraju institucije BiH.

“U ovom trenutku jedino ispravno reci na sastancima sa međunarodnim predstavnicima je da nema pregovora o Izbornom zakonu dok se ne deblokira rad institucija. Sve ostalo ima elemente ucjene, da ne kažem talačke krize”, napisao je Magazinović na Twitteru.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Inače, kada je Palmer početkom ovog mjeseca razgovarao sa stranačkim predstavnicima iz BiH o izbornim reformama, Magazinović se sa njim sastao u ime SDP-a.

LIDER