c 22
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na Twitteru je pitao šta se dešava sa procesom legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.

FIXGEHALT

– Šta je sa legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe? U maju VM donijelo je odluku o dopuni Komisije za suzbijanje opojnih droga. Dva mjeseca su slali odluku u Službene novine. Do danas sjednica Komisije nije sazvana. Do legalizacije: Bolje ilegalno ziv,  nego legalno mrtav! – napisao je Magazinović na Twitteru.

Objava Saše Magazinovića
  • Objava Saše Magazinovića Foto: Twitter
  • Podsjećamo, Magazinović i osnivač Udruženja KANABiH Irfan Ribić održali su u junu sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

    Tada je rečeno da bi u naredih mjesec Bosna i Hercegovina mogla završiti izradu nacrta zakona, nakon čijeg bi se usvajanja išlo u legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.

    LIDER

    – Tema legalizacije kanabisa u medicinske svrhe je možda i prava slika institucija BiH. Svi znamo koliko je teško nešto usvojiti kad postoje razlike u stavovima. Međutim, u ovom slučaju svi su saglasni i nema političkog protivnika, ali stvari se dešavaju veoma sporo – kazao je tada Magazinović za “Avaz”.

    Podsjetio je da je više od godinu i po, koliko se zalaže za ovu priču, imao priliku da razgovara s entitetskim ministrima zdravstva, koji podržavaju ovu ideju.