Portal 072info

Magija zelenog čaja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Zdravstvene prednosti zelenog čaja poznate su diljem svijeta. Ovaj napitak cijeni se i pije svuda, a mi vam donosimo nekoliko razloga zbog kojih biste ga i vi trebali što češće piti.

Usporava starenje – Katehin, hemikalija koja se nalazi u zelenom čaju, poboljšava sposobnost organizma da se bori protiv slobodnih radikala. Mnogi efekti starenja, pogotovo oni vidljivi na koži, uzrokovani su nakupljanjem slobodnih radikala u tijelu koji mogu oštetiti stanice.

Oralna njega – Zeleni čaj je prirodni izvor fluorida koji u kombinaciji sa antibakterijskim svojstvima ovog zdravog napitka pomaže u jačanju zuba, sprječava oštećenja i pomaže u nautralisanju lošeg zadaha.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pomaže koži – Zeleni čaj i njegovi ekstrakti obično se koriste za sprječavanje i liječenje mnogih bolesti kože uključujući i rak. Ali, da bi efekat zelenog čaja zaista bio primijetan, čaj je potrebno redovno piti duže vrijeme – bar mjesec dana. Posebno je cijenjen jer štiti kožu od štetnih sunčevih zraka, te pomaže u detoksikaciji organizma što rezultira sjajnim i čistim tenom.

Pomaže u mršanju – Nekoliko studija pokazalo je da zeleni čaj pomaže u mršanju. Stoga, ako želite izgubiti koji kilogram, obavezno dnevno popijte šolju ovog nevjerovatnon napitka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

cafe.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME