Portal 072info

Maglaj: Firma MAGNET Studio izrađuje vizire za medicinare, a u planu je i izrada tunela za dezinfekciju

U vremenu pandemije i širenja koronavirusa, kada je svaka zaštitna oprema dobro došla, maglajska firma MAGNET Studio odlučila je dati svoj doprinos i izraditi zaštitne vizire za lice. Prve količine bit će donirane zdravstvenim radnicima u JU Dom zdravlja Maglaj.  

Zaštita za medicinare - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baIzgled vizira

Inicijativu Mirsada Mahmutagića, načenika općine, da i lokalne firme daju svoj doprinos u izradi zaštitne opreme za zdravstvene radnike, u ovoj firmi su odmah prihvatili.

Zaštita za medicinare

– „Gimnazija “Edhem Mulabdić” nam je ustupila 3D printer i ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Ameli Hidić, a veliko hvala i našim prijateljima iz Tešnja, posebno Vedranu Kaseru i firmi „Alfa i Omega“, koji su nam donirali dio repromaterijala. Drugi dio materijala je osigurala naša i firma „HM promet“. Obzirom na ograničeno radno vrijeme i tešku ekonomsku situaciju, naši uposlenici su cijelu prošlu sedmicu u zatvorenim prostorijama radili samo na izradi vizira – saopćili su iz MAGNET Studija.

Izrada vizira - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baZaštita za medicinare

Ovim je, navode, zaokružena jedna uspješna humana priča i nadaju se da će ova situacija što prije proći i da će se svi vratiti svojim redovnim poslovima i aktivnstima. Također su poručili kako su već fokusirani na novi projekat, a to je izrada tunela za dezinfekciju.

Avaz

Podijelite članak
  • 26
    Shares

Počitajte još

PREKO 6,5 MILIONA POZITIVNIH Trenutno više izliječenih nego zaraženih korona virusom

072info

Studija pokazala: “Trumpov” lijek pokazao se beskorisnim u sprječavanju zaraze

072info

Samo pet klubova testiralo igrače na koronavirus, a htjeli da se prvenstvo nastavi

072info