Portal 072info

MAGLAJ: Prilika mladim pjevačima zabavne i narodne muzike

Općina Maglaj organizira ove godine 47. internacionalnu kulturnu manifestaciju “Studentsko ljeto 2018”. U okviru manifestacije organizira se niz različitih sadržaja iz oblasti kulture, a okončat će se festivalskim večerima 31. avgusta, kad se održava večer interpretatora zabavne muzike, i 1. septembra, kada će se publici u Maglaju predstaviti interpretatori narodne muzike.

Iz Organizacionog odbora upućen je javni poziv mladim i neafirmiranim pjevačima u konkurenciji narodne i zabavne muzike od 16 do 30 godina da se prijave za učešće na Festivalu. Javni poziv može se naći na web-stranici Općine Maglaj i na FB stranici “Festival Studentsko ljeto”. Rok za prijavu za učešće na Festivalu je 15. avgust.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gosti festivalskih večeri bit će grupa “Zabranjeno pušenje” i Halid Bešlić.

Festival “Studentsko ljeto” prvi put je održan 1964. godine prema ideji tadašnjih maglajskih studenata i omladine. Mnogi učesnici “Studentskog ljeta” danas su veliki muzički stvaraoci sa zapaženom karijerom, kao što su: Severina, Lepa Brena, Željko Samardžić, Guliano, Asim Brkan, Hasiba Agić, Šerif Konjević, Alma Čardžić, Dobrivoje Topalović, Slađana Milošević i drugi. Tradicija se zadržala do danas, sa prekidima tokom ratnog perioda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME