0E3EA092 3632 4F62 830C 3F17B68749F8
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
NER FIT

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenogposjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnihsredstava, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode uvezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službeniciPolicijske stanice Maglaj su dana 28.08.2021. godine, u 01,10 sati, u ulici 1. mart, u Maglaju, izvršili legitimisanje i pregled lica D.S., rođenog 2001. godine, iz Maglaja, kojom prilikom su kod istog pronašli biljnu i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. 

FIXGEHALT

Tačnije, izvršenim pregledom pronađeno je i oduzeto sljedeće:• 40 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamini (speed), upakovane u 16 pojedinačnih sadržaja i pripremljene za daljnju prodaju,  • 140 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, upakovane u 18 pojedinačnih sadržaja i pripremljene za daljnju prodaju,  • 60 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Pronađena materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon izvršenog pregleda lice D.S. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske staniceMaglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.