Mahir i Mehdi snimili spot za novu pjesmu ‘Blagoslovi me’ (VIDEO)

Mahir i Mehdi snimili spot za novu pjesmu ‘Blagoslovi me’ (VIDEO)

meddd

Mladi dvojac, koji je odlučio svoje talente ispoljiti u muzičkim vodama, odlučili su se na jedan dobar poduhvat. Radi se od dvojici mladih momaka iz Zenice, koji se već neko određeno vrijeme bave muzikom, te su obojica učesnici TOP 100 takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“ u 6. sezoni ovog poznatog muzičkog takmičenja. 

Mladi Zeničani, Mehdi Žigo i Mahir Smajlović uz dogovor odlučili su da se ujedine, te tako da snime pjesmu, koja će biti popraćena i video spotom. 

„Mahir i ja smo prije dva mjeseca poslije humanitarnog koncerta snimili cover pjesme Adila Maksutovića ”Ne diži ruku na nas”, koji je  za veoma kratko vrijeme na YouTube kanalu  dostigo oko 2 000 pregleda i pored toga dobili smo jako dobre kritike publike. To je bio početak saradnje između mene i Mahira. Mahir mi se javio na Facebook-u i predložio mi da uradimo duet, na što sam ja naravno pristao. On je uradio tekst, ja sam uradio muziku, te smo odlučili tu pjesmu snimiti kod mene u studiju. Na samom početku nam se i nije svidjela i nije bila ono što smo očekivali i ono što smo zamislili. Pjesma je ponovo snimljena, urađen je spot za istoimenu, te je puštena u javnost. Do danas, publika ju je dobro prihvatila i zadovoljni smo trenutnom slušanošću i komentarima“, istakao je mladi Mehdi za naš portal. 

Zasigurno ovaj spot može da otvori vidike obojici mladih talenata, pa je tako Mahir istakao da se na ovoj pjesmi ne završava kako saradnja s Mehdijem, tako i njegova muzička karijera, obzirom da su se obojica prijavila na poznati bosanskohercegovački show „Zvijezda možeš biti ti“ i prošli u TOP 100, šeste sezone ovog muzičkog takmičenja. 

„Ovaj spot otvara vidike za snimanje pojedinačnih spotova što se tiče obojice, ali ne samo spotova, nego i pjesama, ali sve u svoje vrijeme. Što se tiče show-a ZMBT 6, iskreno da kažem mislim da bih trebao daleko dogurati,vjerujem u sebe i svoje kvalitete i također mislim da imam velike predispozicije za bolji plasman, što zasigurno mogu garantovati i za Mehdija“, ističe ambiciozni Smajlović.

Također i Mehdi je učesnik šeste sezone ZMBT, pa smo i njega ovom prilikom pitali šta  očekuje od nastavka takmičenja: „Što se tiče mog učešća u show-u ZMBT 6, nadam se da ću proći u TOP 40, jer mislim da sam svojim radom, trudom i zalaganjem to i zaslužio, ali ipak Bog najbolje zna“, istakao je mladi Žigo za kraj našeg razgovora. 

Mahiru i Mehdiu želimo mnogo uspjeha u daljnjem radu i karijeri, te i što boljem plasmanu na show-u „Zvijezda možeš biti ti“.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica