Mahira Ahmiš: Eseda nikad neću zaboraviti, današnji dan je težak

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Malo ko nije čuo za ljubav Eseda i Mahire Ahmiš. Kada je saznao da je teško bolestan rekla je da će uz njega ostati i da ga neće napustiti. Svoje obećanje je ispunila. 

Mahira je rahmetli Esedu 12 godina bila podrška i pomagala mu. On je obolio od multiple skleroze te je izgubio mogućnost govora i ostao nepokretan.Na današnji dan prošle godine Esedovo srce je prestalo da kuca. 

Sve skupa radili

Međutim, uprkos svim poteškoćama, njegov život je bio ispunjen istinskom ljubavlju zahvaljujući Mahiri.

U razgovoru za „Avaz“ Mahira je rekla da joj je današnji dan baš težak i da gubitak voljenog Eseda iznova proživljava.

– Nemam riječi, mnogo je teško. Kažu kad vrijeme prolazi da je lakše, a ne sve je teže. Ti dani… Evo sad se bliži i matura, ekskurzija, sve to… Mislim nismo mi jedini, ali mi smo bili tako vezani, sve smo skupa radili, ko šipka i bubanj. Na ovaj dan posebno naviru neke uspomene. Preplakali smo i iftar i dan – kaže nam Mahira kroz plač.

Stavili nišane

Dodaje da su i djeca tužna i potresena, ali i da se nada nekim boljim i sretnijim danima u budućnosti.

– Nikad ga zaboraviti neću. Ovaj dan je kao da se ponovo s njim rastajem. Ne mogu to objasniti. Djeca su tužna, potreseni su, danas smo stavili nišane, učili. Težak dan, ali proći će i on ako Bog da, kao i svi ostali koji su prošli, nadam se da ćemo u budućnosti biti sretniji – rekla nam je Mahira.

Avaz