Majka četiri puta prijavljivala oca: Novi detalji o slučaju zlostavljanja djevojčice

Majka četiri puta prijavljivala oca: Novi detalji o slučaju zlostavljanja djevojčice

Slučaj djevojčice (3) iz Novog Sada koji je u javnost iznijela advokatica Ivana Kropf i navela da dijete seksualno zlostavljaju otac i djed, uznemirio je javnost.

Kako se nezvanično saznaje, roditelji djeteta su razvedeni, a majka je do sada supruga prijavljivala četiri puta, po čemu je policija i postupala.

Kako nezvanično prenose mediji u Srbiji, prijave su upućivane od 5. maja 2021. godine do 5. juna ove godine.

„O prvoj prijavi koja je stigla u maju prošle godine proslijeđen je izvještaj Višem javnom tužilaštvu sa svom prikupljenom dokumentacijom, a izrečena je hitna mjera koju je sud produžio. Povodom druge prijave majke da strahuje za dijete, od početka juna 2021. godine, ponovo je na osnovu nalaza Centra za socijalni rad i VJT urađena procjena rizika prema ocu i djedu i policija je ponovo izrekla hitnu mjeru zabrane prilaska i komunikacije, ali je sud nije produžio“, priča izvor iz istrage i nastavlja:

„U avgustu 2021. godine majka djevojčice prijavila je bivšeg muža da ju je gurnuo usljed čega je pala. Tada je ponovo rađena procjena rizika i policija mu je izrekla hitnu mjeru, ali je sud nije produžio. Početkom juna ove godine, na osnovu stručnog nalaza i mišljenja Centra za socijalni rad, urađena je nova procjena rizika u odnosu na oca mogućeg učinioca i djeteta i utvrđeno je da rizik ne postoji, što je proslijeđeno Osnovnom javnom tužilaštvu“, navodi izvor, piše Kurir.

Podsjetimo, ovu priču iznijela je advokatica Ivana Kropf koja je rekla da su majka i baka po majci djeteta, od februara prošle godine, počele da primjećuju da svaki put kada se dijete vrati od oca ima drastične promjene u ponašanju, te da je dijete kasnije pričalo da je dodiruju, da je boli polni organ.

Iz Centra za socijalni rad i tužilaštva za sada se niko nije zvanično oglasio povodom ovog slučaja. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS