Portal 072info

MAJKA DRUGOPLASIRANE TAKMIČARKE OSULA PALJBU PO ŽIRIJU: Nihad i Hanka napadnuti na finalu ZMBT

106151018 201732364421380 9063721443812676652 n e1593271476117 750x356 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za muzička natjecanja i stizanja do zvijezda Grandovih, Pinkovih, Valentinovih, Hayatovih učesnici se trebaju itekako truditi da u najboljem svjetlu pokažu svoj muzički talenat, vizeulni izgled ali i skrušenost na sceni. No, tako ne bude baš svaki put. Dešavalo se, recimo, da je u Valentinovim zvijezdama Zajko Saletović iz Ljubače bukvalno vrijeđao žiri, psovao ga, psovao sve one koji su dali bilo kakav loš komentar na njegovo pjevanje.

Nikakva zla namjera

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Neki si se brecali jer im nisu bili prijatni Karleušini komentari u Zvezdama Granda koji su, istina, ponekad i stresne za takmičara. Dešavalo se čak da u bekstejdžu verbalno napadaju članove žirija, neki su uzeli sebi za pravo da buše gume pojedinim iz žirija, ali ono što je najupečatljivije su roditelji i bližnji koji pomno prate sve šta se dešava „iza zavjese“. Njihove reakcije iz publike sa negodovanjem, zvižducima i psovkama, radovanja prolaza uz hektolitre suza kao da im je žiri skidao djecu sa vješala ili odlagao smrtnu kaznu, sve je to prosto za nevjerovati.

Roditelji, očito, apsolutno nisu upućeni u šta ulaze njihova djeca. Nisu svjesni da je estrada grotlo koje guta talente ako nemaju potporu produkcije, diskografije ili dubok džep. Većina njih je mišljenja da će ova djeca pravo iz takmičenja odlaziti na koncerte i donositi basnoslovne sume novca. A do takvih suma novca ne mogu doći tako lako. Moraju dugi niz godina se „valjkati“ po muzičkim scenama, lokalima, diskotekama, klubovima za sitne pare koje dobivaju od procenta nastupa jer sve ostalo ide produkciji.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Najsvejžiji primjer kojem smo bili očevici je nedavno finale ZMBT. Naime, mentor 16-godišnje Goraždanke Elmedine Laličić bio je Nihad Alibegović. Mlađahna Elmedina je ponijela prvu nagradu SMS glasanja a drugo mjesto joj je pripalo od stručnog žirija koji su činili Hanka, Slađa, Nihad, Koke i Armin. Očito da nije bilo nikakve zle namjere od žirija neo jednostavno toj pretalentiranoj djevojčici željeli su dati prostora za školovanje, te oblikovanje njenog talenta.

Ni kamere čak nisu izbjegle momenat kada je Elmedinina majka odvojila Nihada od svoje kćerke ne dopustivši mu da joj čestita. Majka je bila ljuta na Nihada što joj valjda on nije „obezbijedio“ pobjednički tron. Osula je paljbu po njemu koji je kazao da to stvarno nema smisla. Istu sudbinu je doživjela i Hanka Paldum koja je od srca željela da osokoli mladu Goraždanku no to joj njena majka nije dozvolila, pa je i Hanka došla u situaciju da kaže da je to sramotno s njene strane.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Majčinska ljubav

Svi su bili iznenađeni tom reakcijom. Shvatamo majčinsku ljubav i da će sve učiniti za svoje dijete ali biti otrovnog jezika to je prebahato bilo ko da je u pitanju. No, i ovoga puta stavili smo jedan primjer svih majki svih učesnika koje kao po nepisanom obrascu, reaguju ishitreno i negativno.

To je nefer ponašanje roditelja prema žiriju koji se itekako predao nadogradnji tih mladih nedovršenih i nebrušenih talenata. Ovakvim i sličnim postupcima ne bi trebalo dati opavdanje u roditeljskoj ljubavi nego širenju njihove vlastite svijesti o tome i kakav put stoji pred njihovom djecom nakon ulaska na turbulentnu i beskrupuloznu estradnu baru.

Express

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 5
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Ona je pobjednica takmičenja ZMBT

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6