Majka iz BiH tvrdi da su otac i maćeha u Austriji zlostavljali 2-godišnje dijete

Majka iz BiH tvrdi da su otac i maćeha u Austriji zlostavljali 2-godišnje dijete

Bh. javnost zgrožena je nasiljem koje je izvršeno nad dvogodišnjim djetetom iz BiH u Austriji čija majka tvrdi da su to uradili njegov otac i maćeha, a sve je objavila i u video zapisu na društvenim mrežama. S druge strane otac i maćeha to demantuju, a dijete je oduzeto od obje porodice. U razgovoru za Klix.ba Lejla Bosnić kaže da je pristala dati dijete ocu koji živi u Austriji, samo kako bi njegovo djetinjstvo bilo ljepše.

Dogovorili su se i da će dijete viđati dva puta mjesečno, kao i svakog praznika. Sve je to bilo u početku uredu, ali poslije je izgubila kontakt s djetetom.

Sredinom ove godine Služba za socijalni rad u Austriji oduzela je dijete od oca A. O. i njegove djevojke E. Š. te je nakon brojnih napora Lejla uspjela saznati gdje se nalazi njeno dijete.

“Dijete je živjelo sa mnom godinu dana, a on je rijetko kad dolazio uopće da ga posjeti. Prevodilac mi je kazao da mogu prijaviti policiji ako sumnjam na nasilje nad djetetom te sam to uradila kada sam skupila dovoljno hrabrosti jer sam na crno bila gore. Sredinom jula sam otišla s tortom do njegovog oca, kako bi iznenadila svoje dijete za rođendan, a on je rekao da se sa mnom ništa ne može organizovati da bi tad saznala da je dijete uzela Socijalna služba”, govori Bosnić.

Dodaje da joj to nisu htjeli reći da je dijete preuzela Socijalna služba, a nakon kontakta sa Socijalnom službom rečeno joj je da su je pokušali kontaktirati, ali da je nisu mogli pronaći.

“Tada sam saznala gdje je moje dijete, zašto i da je fizički, a odmah i psihički, tretiran. Tražila sam da ga vidim. Nisu mi dali. Nisam ga nikako vidjela niti čula već šest mjeseci. Imali smo jedno suđenje, nakon toga sam dobila mail kome pripada dijete. Na kraju je odlučeno da dijete neće pripadati ni meni, niti ocu već socijalnoj porodici”, izjavila je Bosnić.

Nakon ljekarskog pregleda dječaka ustanovljene su brojne povrede na vratu, leđima, nedostatak kose na glavi za koje majka tvrdi da je iščupana, a ne ošišana, kako je, kako kaže, njoj objasnio otac djeteta.

Na kraju razgovora je kazala da nasilje nad djecom treba završiti zauvijek te da niko ne treba šutjeti na ovakve stvari.

Status s profila oca i maćehe koji je obrisan Status s profila oca i maćehe koji je obrisan

Na Facebook profilu djetetovog oca i njegove djevojke bio je objavljen status u kojem je opisano da su povrede nastale kod majke, a ne kod njih te da joj je oduzeto starateljstvo jer, kako kažu, nije bila u stanju brinuti o djetetu, ali je nedugo nakon toga obrisan.

Video neće biti objavljen zbog zaštite identiteta maloljetnika.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica