Majka jedva spasila djecu iz požara koji je izazvala e-cigareta

Podijelite vijest

Kili Kuper iz Velike Britanije je prije nekoliko dana, nakon što joj je eksplodirao punjač za elektronsku cigaretu, jedva pobjegla iz kuće pokušavajući da spasi život svojoj djeci i sebi.

Elektronska cigareta je eksplodirala oko 9 ujutru prošle srijede. Na sreću, ona je uspjela da izvede svoju djecu napolje i ostali su nepovređeni, ali je njihov dom totalno uništen.

– Vatrogasci su mi rekli da je do sada bilo pet požara koje su izazvale elektronske cigarete, ali nikada nije bio ovoliki plamen – ispričala je 22-godišnja Keli koja sada sa djecom živi u hostelu.

– Nikada više je neću kupiti, a ni vratiti se klasičnim cigaretama poslije ovoga. Cijela kuća nam je zbog nje izgorjela. Sada više nemamo ništa – kaže Kili.

Ovo nije prva nesreća koju je izazvala elektronska cigareta. Prošle godine su dvije penzionerke izgubile život u požaru koje su izazvale baterije iz ovog uređaja, a jednoj Britanki je cigareta eksplodirala u lice za vrijeme punjenja.

Stiv Vinsent, komandant vatrogasne službe je apelovao da ljudi svoje elektronske cigarete treba da kupuju od renomiranih i pouzdanih izvora, kako bi se stalo na put ovakvim nesrećama.

Telegraf.rs