Portal 072info

Majka monstrum koja je podvodila kćerke za 13 maraka i šest kutija cigareta krije se u BiH!?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nije osjećala ni zrno krivnje. Hladno i šutke, 47-godišnja J. M. iz Gračaca (Hrvatska) slušala je kako se u sudnici karlovačkog suda izmjenjuju sjedokosi muškarci, svjedočeći kako su za nekoliko kutija cigareta i šaku para od nje dobivali njezine dvije kćeri: jedna još nije imala 16, imala je bebu i bila je trudna, a ni druga nije imala 18.

Nudila je, ispričali su, još dvije svoje kćeri, najstariju, tek punoljetnu, i djevojčicu koja je tada išla u peti razred. Karlovački sudija Ante Ujević odrezao joj je četiri i pol godine zatvora na suđenju koje je bilo premučno i pretragično za djevojke, pa ga novinari nisu smjeli pratiti, a iz obrazloženja presude vidi se i zašto. Tih 13 stranica u kojima su opisani svi gnusni detalji o načinima na koje je podvodila svoje kćeri nikada nisu uručeni ovoj majci iz pakla, jer joj se nakon presude izgubio svaki trag. Možda je pobjegla u BiH, ili vjerojatnije u Srbiju, gdje je nekad živjela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pet sestara

Patnje je bila oslobođena samo najmlađa od njezinih pet kćeri, koja je tada bila beba, a danas je posvojena i živi u mnogo sretnijoj porodici. O razmjerima trauma koje su proživljavale njezine četiri starije sestre može se samo nagađati, jer sud je majku osudio samo za sedam slučajeva podvođenja dviju djevojaka, koje su mogli čvrsto dokazati, i to na temelju tajno snimljenih razgovora između majke, odnosno kćeri te bešćutnih klijenata. Tri mjeseca početkom 2012. godine majka je s P. Z. dogovarala seksualne usluge koje mu je za 50 do 100 kuna (13 do 25 KM) pružala 15-godišnjakinja. Istu je djevojku prodavala klijentu I. K. u maju te godine za 13 maraka i šest kutija cigareta u jednom i za 25 maraka u drugom slučaju. Tokom maja je klijentu P. S. poslala kćer da ga seksualno zadovolji u njegovu vozilu za 25 KM, a to je učinila i u junu za nepoznatu svotu. Za 13 do 50 KM A. M. je dobivao djevojku kad bi poželio od marta do juna. Iste je dobi bila i starija sestra te napaćene djevojke kad ju je majka tri godine ranije koristila za pružanje seksualnih usluga P. Z. za iste svote.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S dečkima besplatno

Starija kći nije htjela teretiti majku na sudu, no mlađa je ispričala sve. Iako je poslije izmijenila iskaz jer sada ima “novi život, sretan brak i malu djecu”, sud je presudu temeljio na ranijem svjedočenju koje se, uostalom, poklapa s iskazima njezinih bezdušnih mušterija te drugim dokazima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Majka je ugovarala sve kontakte, a seksualne usluge pružala sam ja, ponekad i majka. Oni bi dolazili k nama, ali smo to radili u njihovim kućama ili njihovim vozilima. Cijenu je ugovarala majka, ja bih od njih uzimala novac i davala ga majci koja ga je koristila za potrebe domaćinstva – ispričala je djevojka.

Prvi put to je napravila 2011., te godine u avgustu je napunila svoju petnaestu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Mislim da ih je bilo sedam ili osam, uglavnom s područja Gračaca, Knina… Ja ih ne poznajem, već moja majka. S nekima sam bila samo jednom, a s nekima više puta. Jedno vrijeme je to radila i moja sestra, ali ne znam je li to bilo na nagovor majke, kao u mojem slučaju. U to vrijeme sam imala i seksualne odnose koje nisam naplaćivala, radilo se o muškarcima s kojima sam bila u vezi – svjedočila je djevojka.

Svjedok I. B. bio je u vezi s njezinom majkom, možda je otac njezine najmlađe sestrice, ne zna jer je majka u to vrijeme bila s dosta muškaraca. On je 2010. počeo sumnjati da je počela podvoditi mlađe dijete jer je zatražila da je odvede u grad da bi se našla s nepoznatim muškarcem, a čak ju je ponudila i njemu kad god poželi, ako obeća da je neće ostaviti. Dvojicu poznanika upoznao je s njom, a obojica su postali korisnici seksualnih usluga maloljetnica. I. M. mu se hvalio da je imao odnos s majkom te s tri njezine starije kćeri, a na sudu je rekao da je sa starijom od dviju maloljetnica bio u vezi te da joj je davao novac i kupovao poklone, a potom je počeo vezu s mlađom. Znao je da ona stupa u odnose s drugima, ali mu to nije smetalo i nije imao saznanja da se prostituirala. Svjedok P. Z. rekao je da je jednom majku i njezine dvije kćeri vozio u Zagreb, a nekoliko dana poslije vratio se po njih. Tada su mu rekle da su pružale seksualne usluge u hotelu iz kojeg su ih izbacili jer nisu plaćale boravak. Ponudila mu je sve tri najstarije kćeri, iskoristio je dvije, a najstariju nije jer je imala tetovaže po tijelu, što mu se nije svidjelo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Brujao cijeli Gračac

A. M. je govorio da mu je J. M. slala kćeri po novac jer nisu imale što jesti, a ponekad bi ga neka od njih “zaskočila”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Nikada nije došlo do seksa jer zbog godina sam izgubio nagon, pa smo se samo mazili i izmjenjivali nježnosti. Dogodilo se to desetak puta, a ponekad bi mi slala i tu najmlađu, kad je ova prva bila u visokom stepenu trudnoće. Ali nisam je uzeo jer je bila dijete. Onda su me J. M. i ta trudna oralno zadovoljavale, ali i od toga nije bilo ništa jer nisam imao nagon – ispričao je A. M.

Potvrdio je da je imao saznanja da se ona i kćeri prostituiraju, kao i da je o tome brujao cijeli Gračac, piše Jutarnji.hr.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svi su to znali osim onih koji su trebali. Socijalni radnik M. Ć., koji se brinuo o toj porodici, na sudu je izjavio da su živjeli u teškim uvjetima, bili su korisnici socijalne pomoći, a da se prostituiraju doznao je nakon što se u sve uključila policija.

cazin.net

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)