Majka napadnutog dječaka u dječijem parku: Kada sam vidjela snimak završila sam u Hitnoj

vv 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Građani Sarajeva još su u šoku nakon što je u javnost dospio videosnimak na kojem se vidi kako dvojica starijih muškaraca tuku dječaka od 15 godina u dječijem parku prekoputa Vijećnice.

Dječak se potukao s vršnjakom, koji je pozvao svog oca i njegovog prijatelja. Muškarci su maloljetniku nanijeli povrede, a cijeli slučaj je prijavljen policiji.

Napadao djecu

Napad se desio 9. jula ove godine, a majku napadnutog 15-godišnjaka o svemu je obavijestila sestra, koju je nazvao povrijeđeni dječak.

– Bila je to trauma za sve nas. Kada sam vidjela snimak, mene su roditelji morali voditi u Hitnu. Svima nam je bilo mučno to gledati – kazala je u izjavi za portal “Avaza” majka pretučenog 15-godišnjaka Alisa Simeunović.

Njen sin nedavno je navršio 16 godina, Alisa kaže da se oporavlja, ali da još osjeća posljedice teških udaraca koje su mu nanijela dvojica muškaraca.

– Taj dječak je danima na platou napadao djecu, a mog sina je maltretirao na nacionalnoj osnovi, jer se preziva Simeunović, što zaista nema veze. Otac mog sina je rahmetli Vanja Simeunović, ratni vojni invalid Armije RBiH, izviđač i diverzant, koji je ranjen na Trebeviću – napominje Alisa.

ČITAJ JOŠ:  Jezive scene: Automobil pokosio djevojčicu, očevici kažu da je LETJELA OD UDARCA 

Vanja Simeunović je, također, bio reprezentativac bivše Jugoslavije u hrvanju, a poslije ranjavanja bio je istaknuti trener Hrvačkog kluba “Bosna” iz Sarajeva. Iznenada je preminuo 2018. godine. Vanja je bio trener i svom sinu, koji je i kadetski prvak BiH u hrvanju.

Udarac u potiljak

– Iz miješanog je braka i ne ide da mom sinu sada psuju četničku majku i govore mu da će ga zaklati. Moj sin je to danima trpio, on ni tada ne bi reagirao, ali je ovaj dječak, koji je viši za glavu od njega, za njim išao i biciklom ga udario u leđa. Sin se okrenuo i udario ga šakom, a ovaj je pao s bicikla i udario se. Poslije svega, otac tog dječaka Sedad Magoda otišao je u policiju i prijavio mog sina. Ja sam otišla u policiju i rekla: “Dobro, pojavit ćemo se u Sudu kad bude trebalo.“ To su djeca, meni je iskreno bilo smiješno, ne znam koje dijete se nije potuklo s 15 godina. Moj sin je državni prvak i reprezentativac BiH u hrvanju, ima balkansku medalju, on se i ne smije tući, jer onda gubi licencu, ali se ovaj put morao odbraniti – zaključuje Alisa Simeunović.

ČITAJ JOŠ:  Tragedija u BiH: Muškarac smrtno stradao u požaru

Ova majka sada vodi pravnu bitku zbog brutalnog napada dvojice starijih muškaraca koji su sebi dali za pravo da, usred dana, na dječijem igralištu tuku maloljetnika. Od policije, kaže Alisa, nije uspjela dobiti zapisnik kako bi došla do imena drugog muškarca koji je, zajedno s ocem maloljetnika, tukao njenog sina.

– Moj sin je sada dobro, otišao je u školu, ima još određenih problema, dobio je jak udarac u mošnje i još ga boli. On i dalje ide u dječiji park, ali taj mali više ne dolazi, valjda su mu roditelji zabranili. Na snimku se vidi kako Sedad Magoda s prijateljem tuče mog sina. Na kraju ga taj dječak šakom udara u potiljak – napominje Alisa.

ČITAJ JOŠ:  BiH: U sudaru Golfa i Honde petero povrijeđenih

Sedada Magodu smo u više navrata pokušali kontaktirati te ostavljali brojeve telefona da se oglasi u vezi s ovim slučajem, ali se on nije odazvao pozivima naše redakcije.

MUP KS radi na rasvjetljavanju događaja

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da je majka napadnutog dječaka A. S. napad na maloljetnog sina pripadnicima PU Stari Grad Sarajevo prijavila 11. jula ove godine.

– Događaj se desio 9. jula, a prijavljen je 11. jula Prvoj policijskoj upravi. Sa svim je upoznat dežurni tužilac. Policijski službenici u ovom momentu rade na rasvjetljavanju prijave u vezi s ovim događajem te će poduzeti zakonom propisane mjere i radnje – kazao je za portal “Avaza” Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

GODISNJICA
MARKETING