78053930 10101232151380636 1364633937413931008 o 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Kristina Watts je majka troje djece i dobro zna koliko je iscrpljujuće biti sa djetetom u trgovini i slušati sve moguće varijante moljakanja da mu se nešto kupi. Ovakve situacije zaista znaju biti naporne posebno u periodu praznika, kada su trgovine prepune zanimljivih detalja koji privlače pažnju, a mališani znaju da će dobiti mnogo poklona.

Kristina je smislila odličan način kako se spasiti od toga, stopirati takve razgovore i pokušaje uvjeravanja djece zašto bi im trebala nešto kupiti.

– Naši odlasci u trgovinu bili su najgori u ovo doba godine. Moja djeca su, naravno, željela sve – rekla je ona i dodala da joj je mnogo puta prošlo kroz glavu koliko bi život bio jednostavniji da ima uljudnu, rezerviranu djecu koja ne traže stvari.

Sada, na primjer, kada njena kćerka traži da joj kupi neku igračku, Kristina uzme mobitel i fotografira je.

– Zaustavite se na trenutak i prokomentirajte ono što dijete pokazuje riječima: Hajde da te sa igračkom fotografiramo i pošaljemo Djedu Mrazu kako bi znao što želiš. Kada tako pristupim, ona se nasmiješi, kaže “ptičica”, zamoli da vidi fotografiju pa ostavi igračku i krene dalje. Magično je. Nema suza, vrištanja… I sve na kraju zaboravi za nekoliko minuta. Stvarno, pokušajte – rekla je mama.