Portal 072info

Majka otrovala petero djece tabletama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je njemačka policija jučer navečer potvrdila da je u porodičnoj tragediji u Solingenu 27-godišnja majka Kristijan K. (Christiane) prema svemu sudeći tabletama ubila petero od svoje šestero djece, pojavila se informacija šta je s jedinim od šestero preživjele djece. Naime, 11-godišnji sin je na sigurnom i čuvaju ga rođaci.

Nakon što je majka ostalo petero djece, tri djevojčice od jedne i po, dvije i tri godine te dva dječaka od šest i osam godina ubila tabletama, sa svojim jedanaestogodišnjim sinom Marselom (Marcelo) zaputila se na željezničku stanicu odakle su zajedno krenuli u Dizeldorf.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Po izlasku, tamo se pokušala ubiti bacivši se pod voz. Teško povrijeđena je prebačena u bolnicu.

Baka preživjelog Marsela je nazvala policiju oko 14 sati i uputila ih u stan u Solingenu, ali bilo je kasno. To je učinila nakon što je, kako piše RTL.de, 11-godišnjak kojeg je majka povela na voz otišao do bake i sve ispričao.Sami radnici hitnih službi bili su traumatizirani onim što su pronašli u stanu, a još nije poznato je li preživjelo dijete svjedočilo događajima u stanu.Još se ne zna motiv ove užasne tragedije koja je potresla cijelu Njemačku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Portparol policije Štefan Vajand (Stefan Weiand) rekao je da se radi o tragičnoj situaciji te je dodao da majka još nije u stanju za ispitivanje. 

– Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio – rekao je za WDR. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na ubistvo je reagirao i zastupnik njemačkog parlamenta Jirgen Hard (Jurgen Hardt) rekavši kako je reagirao “užasnuto” kad je čuo za vijest. 

– Želim hitnim službama i policiji svu snagu dok se bave slučajem, ovo će duboko utjecati na njih – rekao je Hard. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlasti u obližnjem Vupertalu istražuju slučaj, a deseci policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gdje se dogodilo ubistvo. 

Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Nijemci pozvani da koriste aplikaciju za informacije o rizičnim kontaktima

072info.com

Traži se proglašenje stanja prirodne i druge nesreće u FBiH

072info.com

Ko su najbogatiji Nijemci?

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)