Majka petero djece u borbi za život: Moje srce iščupano je iz grudi kada su me pitali hoću li umrijeti (VIDEO)

Majka petero djece u borbi za život: Moje srce iščupano je iz grudi kada su me pitali hoću li umrijeti (VIDEO)

U junu prošle godine Sarah Amento morala se suočiti s opasnom dijagnozom. 

Doktori su joj rekli da boluje od rijetkog oblika raka dojke koji se teško liječi. 36-godišnju majku petero djece dijagnoza je strašno pogodila. 

“U početnom stadiju bolesti bila sam tako ljuta. Osjećala sam da nemam kontrolu i nisam imala nade. Bila sam slomljena jer će ova bolest utjecati na moju djecu i muža, a ja to ne mogu promijeniti. Osjećala sam se bespomoćno. Naljutila bih se jer se rak dojke veže uz ružičastu boju, a ova bolest nije mi izgledala ružičasto. Ušetala sam u sve to poražena, a nisam to shvaćala. Sjećam se jedne od ranijih kontrola. Pogledala sam oko sebe i vidjela pogled pacijenata, beznađe na njihovim licima. Gledala sam u ogledalo”, napisala je Sarah za Huffington Post. 

Nakon početnog osjećaja bespomoćnosti shvatila je da se ne smije predati: “Tada mi je sinulo. To je stvarnost moje bolesti, ali neću dopustiti da to bude i moja stvarnost. Ne samo zbog mene, nego i zbog onih koji se boje te tri zastrašujuće riječi – “imate rak dojke”. Od tog dana promijenila sam način na koji razmišljam o bolesti. Svaki put kad sam išla na kemoterapiju željela sam vidjeti osmjeh na tim slomljenim licima prije nego bih otišla. Nisam željela samo prihvatiti bolest, željela sam prigrliti bolest s ljubavlju, nadom, osmjehom i snagom”. 

Svoju borbu protiv opake bolesti odlučila je sa svima podijeliti na Facebook stranici “Fighting Cancer with Sarah Amento”. 

“Nisam znala kako će moje putovanje s ovom bolesti završiti. Jako mi je važno da ova bitka ima veći smisao od mene same. Željela sam da moja bitka živote drugih nekako učini boljima. Željela sam promijeniti ljudsku percepciju raka. Željela sam redefinirati rak. On vas može natjerati da se osjećate jako usamljeno i izolirano, kao da nosite veliko slovo ‘R’ na svojim prsima. Nisam htjela dozvoliti da me rak izolira, dopustiti ovoj dijagnozi da me promjeni na gore. Ja ću se promijeniti na bolje”, kaže Sarah. 

Nakon 16 rundi kemoterapije, u prosincu prošle godine, imala je duplu mastektomiju. Nakon biopsije tumorskog tkiva doktori su ustanovili da rak nije zahvatio njezine limfne žlijezde i nakon nove kemoterapije rekli joj da se bolest povukla. Sredinom siječnja Sarah je krenula na zračenje. 

Samo tjedan dana prije završetka zračenja otkrivena joj je nova kvržica: “Pozvali su me bolnicu kako bih razgovarala s doktorom. Znala sam da ću opet čuti one tri riječi koje nikada ne želimo čuti, ‘imate rak dojke’. 27. marta ove godine rekli su mi da imam četvrti stadij raka dojke koji se proširio po tijelu i neoperabilan je”. 

Doktori su joj dali godinu dana života, ali također napomenuli da u ništa nisu sigurni jer njezin slučaj jednostavno nema smisla. 

“Samo godinu dana? To nije bilo dovoljno dobro, moje najmlađe dijete ima dvije godine, moja djeca trebaju svoju majku. Znala sam da ne znaju što da rade sa mnom. Znala sam da će me staviti na kemoterapiju, ako mi tijelo ne odgovori na nju ići će još jedna, i još jedna, dok mi kemoterapija ili rak ne oduzmu život. Pristojno sam ustala i rekla da godina dana nije dovoljno vremena, ja ću ovo pobijediti! Moje putovanje se nastavlja. Došla sam kući svojoj djeci i rekla im što sam saznala. Ne mogu vam opisati bol u srcu i strah koji su osjećali. Ovo nije samo moja bolest, cijela obitelj je dobila dijagnozu i kada ih gledam u boli – to su trenuci kada osjećam kao da ne mogu disati. Moje srce je iščupano iz mojih grudi kada su me pitali hoću li umrijeti. Ni jedno dijete ne bi se trebalo brinuti oko toga hoće li izgubiti svoju majku. Odgovorila sam onako kako sam znala, s nadom. ‘Ne mogu odgovoriti na to pitanje jer ne znam, ali obećavam vam da ću se sa svakim dahom boriti da ostanem ovdje s vama'”, napisala je Sarah. 

21. jula Sarah je na svojoj Facebook stranici objavila dobru vijest – njezini tumorski markeri su u padu i uspješno nastavlja svoje liječenje i borbu za život.

cazin.net

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE