Majka preko Facebooka slala snimke svoje gole desetogodišnje kćeri

7184D4CA 720F 4769 A4AE C70CBD9E1010

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru nedavno je podignulo optužnicu protiv žene (38) i muškarca (55) zbog počinjenja sedam teških krivičnih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Za svako od sedam djela prijeti im do 15 godina zatvora.

– Tereti ih se da su od svibnja do studenog 2019. godine u jednom mjestu i jednom gradu počinili navedena kaznena djela na štetu djeteta. Državno odvjetništvo predložilo je produljenje mjera opreza protiv 55-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – navode tužitelji.

Kako javlja portal Danica.hr, optužena žena je s područja Bjelovara, a muškarac s područja Koprivnice.

Istražitelji sumnjaju da je muškarac u maju i novembru 2019. godine, u cilju zadovoljenja spolnog nagona, putem Facebooka, koristeći različite profile, zatražio od osumnjičene da mu pošalje sliku i videosnimak 10-godišnje kćeri bez odjeće.

Copy

Tužitelji navode da mu je ona potom Facebook mesendžerom poslala fotografiju i video “na kojima su bili vidljivi obnaženi intimni dijelovi tijela djeteta”, čime su počinjena kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju.

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je, “međunarodnu pravnu pomoć SAD, tražeći od Facebooka pribavljanje identifikacijskih podataka i cjelokupan sadržaj komunikacije između profila kojima su se koristili osumnjičeni i osumnjičena”.

Kako bi se istraga u tom predmetu okončala te donijela odluka o podizanju optužnice ili odbacivanju prijave, bilo je važno da Facebook omogući uvid u profile osumnjičenih, navodi portal Danica.

Čini se kako je Facebook na koncu odgovorio na taj zahtjev te se ispostavilo kako postoji više snimaka gole djevojčice.

Prethodni članakOve godine Hurricane predstavljaju Srbiju na Eurosongu, imaju i novu pjesmu
Sljedeći članakU Meksiku od korone za dan preminulo više od 1.000 ljudi