Majka tresla bebu skoro do smrti, nanijela joj strašne povrede: ‘Nije prestajala plakati, tresla sam je dok se više nije micala’

Bečka policija uhapsila je jučer 28-godišnju majku koja je nanijela strašne povrede četveromjesečnoj bebi, koja se bori za život – piše Dnevnik.hr.

Krajem srpnja oko 20 sati u Beču roditelji četveromjesečne bebe pozvali su Hitnu pomoć. U bolnici su liječnici djevojčici ustanovili unutarnje povrede opasne po život.


Doktori su posumnjali da bi ozljede mogle nastati od takozvane “vibracijske traume” te su alarmirali policiju.

Bečka policija odmah je započela istragu te prvo ispitala roditelje.


28-godišnja majka tokom razgovora priznala je da je tresla bebu, a razlog tome je, kako je rekla, bio očaj jer beba nije prestajala plakati i vrištati, pišu njemački mediji. 

Sudsko-medicinski nalaz potvrdio je 9. kolovoza da su povrede opasne po život najvjerovatnije nastale tuđom krivicom.


Osumnjičenu majku, rodom iz Beča, u večernjim satima uhapsili su policijski službenici, a četveromjesečna beba i dalje je u kritičnom stanju u bečkoj bolnici.

Što će biti sa sinom?


Prema liječničkom izvješću djevojčici je mozak toliko oštećen ako i preživi, doktori smatraju da će imati trajne posljedice.


“Majka djevojčice, koju je policija jučer uhapsila u njenom stanu, policiji je rekla da je dijete previše plakalo, te da je bila toliko zdvojna da ga je tako dugo tresla dok se više nije micalo”, rekao je glasnogovornik bečke policije Christoph Verhinjak.

Roditelji imaju i petogodišnjeg sina te nakon što je majka priznala svoje nedjelo, dok otac nema veze s tim činom, službene osobe moraju donijeti odluku hoće li sin smjeti ostati sa ocem ili će biti izdvojen iz porodice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE