Majka ugušila novorođenče i bacila ga u kontejner

sa 5
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Beba koja je jučer pronađena u kontejneru u prijepoljskom naselju Hašimbegovića polje ugušena je tek pošto je došla na svijet.

Ovo su pokazali, kako piše Blic.rs, rezultati obdukcije tijela nesrećnog novorođenčeta. Protiv 20-godišnje majke bit će podnijeta krivična prijava za teško ubistvo, a određena joj je mjera zadržavanja do 48 sati.

Sumja se da je ona, pošto se prethodno porodila u kući, ugušila dijete, a onda ga bacila u kontejner za smeće.

Porodilja kojoj se stavlja na teret da je usmrtila bebu nalazi se u bolnici i još nije saslušana. Slijedi dalja istraga koja bi trebalo da odgonetne i druge detalje ovog čedomorstva.

Ova žena jučer prijepodne, u pratnji svoje majke, javila se u prijepoljsku bolnicu žaleći se na ginekološke probleme. Lekari su odmah ustanovili da se porodila, ali ona to u prvo nije htijela da prizna, a kasnije je rekla da je bebu ostavila u komšiluku.

Iz bolnice su odmah alarmirali policiju koja se dala u potragu za novorođenčetom. Nedugo zatim nađeno je u kontejneru u Novovaroškoj ulici, nedaleko od kuće u kojoj porodilja živi. U nadi da je dijete još uvijek živo policajci su ga prebacili u bolnicu gdje su doktori mogli samo da konstatuju smrt.