Majke Srebrenice i Žepe pozvale Tužilaštvo BiH da sankcioniraju napade na povratnike

5 9

Udruženje Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” oglasilo se povodom napada na povratnike u manjem bh. entitetu RS.

– Pozivamo Tužilaštvo BiH, Agencije za sprovođenje zakona, Operativnu grupu za borbu protiv terorizma, da odmah i neizostavno obavijeste javnost zašto od Dejtonskog mirovnog sporazuma nije otkriven i sankcionisan niti jedan naredbodavac i izvršilac u preko 1.000 terorističkih napada na povratnike u manjem BH entitetu –RS.

Rezultati napada

Zvuči uvredljivo i ponižavajuće da su se svi sigurnosno – tužilački kapaciteti u BiH angažirali na pronalasku youtubera koji je navodno prijetio Miloradu Dodiku, dok hiljade terorističkih napada sa smrtnim posljedicama i dan danas ostaju neotkriveni i zataškani od Tužilaštva i Agencija za sprovođenje Zakona.

Pozivamo Tužilaštvo BiH, da odmah i neizostavno obavjeste javnost i o rezultatima januarskih napada na povratnike gdje je hitnu istragu tražio i Visoki povjerenik UN za ljudska prava.

Niz upozorenja

Nakon niza upozorenja naša udruženja će pokrenuti i krivične postupke protiv svih onih koji opstruiraju i zataškavaju terorističke napade u manjem BH entitetu.

Svakog prvog u mjesecu ćemo se obratiti javnosti u vezi zataškavanja državnog terorizma u RS od strane nadležnih i institucija u BiH – poručili su.

IZVORAvaz
Prethodni članakOgnjen Nastić uspio pobjeći iz ratnog pakla Ukrajine: S tromjesečnom bebom i suprugom konačno stigao u BiH
Sljedeći članakAko padne Ukrajina, pada Evropa (VIDEO)