873x400 7


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Miljanu Žarkoviću (40) kojom je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva svoje majke Dese Žarković (65), koju je bacio s balkona njihovog stana u Milićima.
Potvrđena prvostepena presuda

U Vrhovnom sudu RS navode da su na prvostepenu presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu žalbu uložili i tužilaštvo i odbrana, ali su obje odbijene kao neosnovane.

– Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena i Žarković je osuđen na 12 godina zatvora – navode u Vrhovnom sudu RS.

Zločin se dogodio 21. decembra 2018. godine. U optužnici se navodilo da je Žarković došao u stan, u kojem je živio s roditeljima, i bez ikakvog povoda počeo da baca stvari kroz prozor i sa balkona. U pokušaju da ga smire njegovi roditelji su izašli za njim na balkon.

Na mjestu ostala mrtva

– Nakon što ga je upozorila da će zbog njegovog ponašanja pozvati policiju, Žarković je majku uhvatio je u predjelu grudi i gurnuo na ogradu balkona. Desnim bokom je bila naslonjena na ogradu, a zatim ju je optuženi uhvatio za noge, objema rukama, i prebacio je preko ograde – navodilo se u optužnici.

Nesrećna žena je pala na zemljanu podlogu, pored stepeništa na ulazu u zgradu, udarivši najprije glavom. Zadobila je višestruke povrede i prelome, usljed čega je na mjestu ostala mrtva.