Malena dalal se bori kao lavica: Konačno lijepe vijesti o liječenju ove djevojčice

dalal esen naslovna111 696x518 1

Prema ovoj posljednjoj objavi na Facebooku, malena Dalal Omerović osjeća se sve bolje.

Ovoj hrabroj djevojčici je 2017. godine dijagnosticiran najteži oblik leukemije, a prvi ciklus hemoterapije je primila na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Svoje daljne liječenje je nastavila u Essenu u Njemačkoj. Bio je to dug put i teška borba za ovu malenu djevojčicu.

Transplantacija koštane srži je izvršena 6. septembra 2018. godine, gdje su ćelije 100 posto zamjenjene sa ćelijama donora.

U toku svog liječenja, ova malena djevojčica je morala proći kroz devet ciklusa hemoterapije, a uspjeh u njenoj borbi za ozdravljenje je dobila u martu 2019. godine.

Copy
  • Dragi naši da se malo javimo. Dalal je imala kontrolu 15.10. u Essenu, i nalazi su svi hvala Bogu uredu. Slijedeća kontrola je opet aBd nakon 3 mjeseca. Zbog situacije sa virusom se malo više čuvamo. Dalal nam raste svaki dan u pravu djevojčicu, hvala Bogu. Hvala vam što ste uz nas i što uvijek pratite naše stanje. Hvala našoj Eneidi jer bez nje ne bi uspjeli ni otici na kontrolu. Hvala našoj Hasiji na svemu. I hvala Delic Ibukic Mehrudinu koji nam je ustupio svoj stan jer nas nisu htijeli primiti u roditeljsku kucu zbog situacije sa korona virusom. Voli vas vasa Dalal – objavljeno je na Facebook stranici “Za Dalal”.

Hayat

Prethodni članakStravične fotografije sa mjesta nesreće u Tešnju, automobil se prepolovio od siline udara
Sljedeći članakNovi šamar zeničkoj SDA: Na skupu u Babinoj rijeci građani ih gađali jajima i paprikama