Malena Tijana danas putuje na operaciju u Houston

Malena Tijana danas putuje na operaciju u Houston

396395-06

Malena Tijana Ognjanović bi trebala danas da započne svoju borbu u jednoj od bolnica u Sjedinjenim Američkim Državama i to u Houstonu. Tijana je danas trebala otputovati za ovaj grad u kojem bi se trebala uraditi transplatacija srca, obzirom da je ovo malo srce ove male djevojčice bolesno. 

Kardiolog u Institutu za majku i dijete, prof. Jovan Košutić, istakao je da je avion kompletiran, obzirom da je za Tijanu potreban specijalizovani avion za medicinski transport. Avion je opremljen neophodnim aparatima, koji sačinjava i vlastite doktore i medicinske sestre, a kako je planirano u ovoj pratnji ići će samo doktor Sergej Prljić. 

Podsjećamo, prije šest godina ovoj djevojčici je dijagnosticirana restriktivna kardiomiopatija, a jedini izlaz je transplatacija srca. 

Ono što je šokantno jeste da se ovakvi vidovi operacija sa iskusnim doktorima rade samo na klinici u Houstonu i da su izrazito teške i komplikovane, na samom početku roditelji malene Tijane trebali su uplatiti iznos od 1 015 000 dolara, koji je prevelik i nemoguć za prikupiti, ali konstantnim apelima sa svih strana, iznos je smanjen za 30% i to na 710 000 dolara. 

Zahvaljujući mnogobrojnim akcijama, ali i velikim ljudima poput Sergeja Trifunovića, Novaka Đokovića, Feđe Štukana, nogometaša u reprezentaciji Crne Gore, ali i svim građanima, novac za operaciju se prikupio i samim tim, malena Tijana bi sutra trebala poći na daleki put u borbu za svoj život.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE