Portal 072info

Mali akcionari stižu pred Bosku: Našem strpljenju se bliži kraj!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstavnici udruženja malih akcionara RS insistiraju na ubrzavanju sudskih postupaka koji se godinama vode oko imovine koju im spore vlasnici privatizovanih preduzeća. Najdrastičniji primjeri su RK Boska, Kompanija Dušanić i FAM Jelšingrad.

Savez Udruženja malih akcionara najavio je da će sutra u 11:55 časova na platou ispred Robne kuće „Boska” u Banjaluci održati konferencija za novinare na kojoj će upoznati javnost o nepostupanju tužilaštava i sudova Republike Srpske po njihovim krivičnim prijavama i tužbama na zaštiti imovine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Riječ je o akcijama u našim preduzećima koje štitimo od nezakonitog uzurpiranja, ističe Nebojša Jugović, predsjednik Saveza UMA, navodeći za sada 3 takva slučaja.

-Mi ćemo im, kao i svima drugima kojih se to tiče poručiti da i naše strpljenje ima kraj, jer godine prolaze, a oni ništa ne rade, o čemu sledeće
U slučaju malih akcionara, brojke govore više od riječi :

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-RK „Boska” a.d. Banjaluka, od tužbe malih akcionara i radnika za zaštitu njihovog akcionarskog kapitala upućene Osnovnom sudu Banjaluka, preko Okružnog do (ponovo) Osnovnog suda je prošlo 2264 dana

– u slučaju Dušanić Petra, od krivične prijave malih akcionara i radnika radi najtežih oblika privrednog kriminala upućene Specijalnom tužilaštvu RS preko Okružnog do (ponovo) Specijalnog tužilaštva je prošlo 2969 dana , a od zahtjeva za otvaranje stečaja u „Kompanija Dušanić” d.o.o. Prnjavor je prošlo 450 dana iako „Kompanija Dušanić” nezakonito radi sa svim blokiranim računima već preko 887 dana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– u slučaju FAM „Jelšingrad” a.d. u stečaju, radnici i mali akcionari čekaju preko 1370 dana da im se uplati oko 2 miliona KM , koja su nezakonito prebačena sa računa suda na račun „Euromotor” d.o.o. Banjaluka

Savez udruženja malih akcionara Republike Srpske pozvao je u pomoć političke organizacije, vladine i nevladine organizacije , udruženja i sve građane Republike Srpske da nakon konferencije za novinare daju svoju ličnu podršku potpisivanjem pojedinačnih urgencija , koje će Savez UMA RS uputiti nadležnim tužilaštvima i sudovima s ciljem hitnog rješavanja navedenih predmeta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Tražimo da se ovi slučajevi riješe kako ne bismo bili prinuđeni u odbrani imovine ulaziti u svoja preduzeća , kao što smo to učinili u „Banji Kulaši” prošle godine, a kao što ćemo to, ako budemo bili prinuđeni, učiniti i ove godine i to ne samo u „Banji Kulaši” , već i u Robnoj kući „Boska” i mnogim drugim privrednim društvima, poručuju mali akcionari.

Urgencije u slučaju FAM „Jelšingrad” a.d. u stečaju mali akcionari će predati u 11:15 časova istog dana (petak 06. juna) Okružnom sudu Banjaluka za hitno rješavanje po njihovoj žalbi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME