Portal 072info

Mali modni znalci: Roditelji mogu naučiti puno od djece

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako ćete možda toj ideji u startu pružiti otpor, trebali biste ipak razmisliti šta vam mladi poručuju izborom garderobe i modnih detalja.

Oni su na tom polju vrlo mudri i praktični, pa pokušajte slijediti njihova pravila:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nosimo ono što nam se sviđa. Mame kažu da nije sva odjeća za svaki dan, već da bi nešto trebalo sačuvati i za svečane prilike. Ali, djeca je tako često prerastu, jer im je “zabranjena”. Zar nije bilo pametnije da ste im dopustili da je nose kada žele, to bi ih usrećilo i zaista bi je “iznosali” dok je ne prerastu?

Nosimo odjeću u kojoj nam je prijatno. Oni jesu mali, ali dobro znaju šta im prija, a šta ne. Ako ih etiketa na košulji žulja, a suknjica usporava hod, odložit će ih, umjesto da ih nose po cijenu ljepote. Njima je udobnost važnija od mode.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nije važno šta drugi misle o našoj odjeći, već da je nama lijepa. Dok roditelji često brinu da li su djeci kupili garderobu koja će se svidjeti svima, pa i njihovim vršnjacima, geslo najmlađih je da biraju samo onu koja je njima lijepa. Kada ih pustite da se tako ponašaju, pomažete im da izgrade samopouzdanje.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)