Portal 072info

Mali modni znalci: Roditelji mogu naučiti puno od djece

Iako ćete možda toj ideji u startu pružiti otpor, trebali biste ipak razmisliti šta vam mladi poručuju izborom garderobe i modnih detalja.

Oni su na tom polju vrlo mudri i praktični, pa pokušajte slijediti njihova pravila:

Nosimo ono što nam se sviđa. Mame kažu da nije sva odjeća za svaki dan, već da bi nešto trebalo sačuvati i za svečane prilike. Ali, djeca je tako često prerastu, jer im je “zabranjena”. Zar nije bilo pametnije da ste im dopustili da je nose kada žele, to bi ih usrećilo i zaista bi je “iznosali” dok je ne prerastu?

Nosimo odjeću u kojoj nam je prijatno. Oni jesu mali, ali dobro znaju šta im prija, a šta ne. Ako ih etiketa na košulji žulja, a suknjica usporava hod, odložit će ih, umjesto da ih nose po cijenu ljepote. Njima je udobnost važnija od mode.

Nije važno šta drugi misle o našoj odjeći, već da je nama lijepa. Dok roditelji često brinu da li su djeci kupili garderobu koja će se svidjeti svima, pa i njihovim vršnjacima, geslo najmlađih je da biraju samo onu koja je njima lijepa. Kada ih pustite da se tako ponašaju, pomažete im da izgrade samopouzdanje.

Podijelite članak