Mališani iz Turske ušteđevinu iz kasica poslali djetetu u Gazi

11 18
Podijelite vijest

Troje djece porodice koja živi u gradu Sirt (Siirt) u Turskoj svoj mjesečni džeparac poslali su osmogodišnjem palestinskom djetetu putem turske humanitarne organizacije IHH.

Mališani Ahmet Jasin (Yasin) (8), Rabia (6) i Davut Bilgen (3) ušteđevinu iz kasica koju su skupljali oko dvije i po godine poklonili su Abir iz Palestine koja je ostala bez roditelja kada je imala svega tri godine.

Volonter IHH-a Jusuf (Yusuf) Celik izjavio je da će i dalje nastavljati dostavljati humanitarnu pomoć Palestini i njenim stanovnicima, posebno djeci. Pohvalio je djecu porodice Bilgen koja su svoju ušteđevinu poklonili djetetu u Palestini.

– Ta djeca žele na ovaj način pomoći Abir iz Gaze. Svoj džeparac donose nama kako bi ga poslali u Palestinu. Nastavit ćemo pomagati našu palestinsku braću i sestre. Ako se ova djeca velikog srca mogu ovako žrtvovati, onda svi mi možemo dati doprinos za pomoć siročadima – rekao je Celik.

Otac troje djece iz Turske, Jusuf Bilgen, također je kazao da će i dalje nastaviti pomagati siročadi u Palestini.

– Djeca na ovaj način daju svoj skromni doprinos. Moja djeca su počela štedjeti svoj džeparac i taj novac onda šalju djeci bez roditelja svakog mjeseca. Nadam se da će El-Kuds (Al-Quds) i džamija El-Aksa (Al-Aksa) biti oslobođeni. Vjerujem da će dočekati sretne dane. Mi ćemo naravno i dalje pružati naš doprinos – kazao je Bilgen.

Ahmet Jasin Bilgen, jedno od njegove djece, napisao je i pismo za Abir iz Palestine.


Podijelite vijest