Maloljetnik iz BiH na TikToku prijetio da treba ubiti 25, a raniti 12 osoba u školi

Maloljetnik iz BiH na TikToku prijetio da treba ubiti 25, a raniti 12 osoba u školi

Maloljetnik (17) koji je uhapšen u Trebinju zbog sumnje da je počinio terorizam, na društvenoj mreži TikTok objavio je video u kojem je naveo da u Srednjoj medicinskoj školi u Trebinju treba pobiti 25, a raniti 12 osoba, saznaje “Glas Srpske”.

Bit će ispitan

Maloljetnik je porijeklom iz Bileće i jutros je doveden u Republičko tužilaštvo, gdje će u prisustvu roditelja i stručnih osoba biti ispitan, nakon čega će biti odlučeno o daljim mjerama protiv njega.

Izvor blizak istrazi rekao je da je video policiji prijavio jedan naš čovjek koji boravi u Nizozemske.

– On je vidio taj video i kako je iz tih krajeva, odmah je alarmirao policiju u Nizozemskoj i BiH. Odah nakon prijave nadležni su reagovali i putem IP adrese je nađen maloljetnik i tako je spriječena eventualna tragedija. Radi se o starijem maloljetniku – rekao je naš izvor.

Oglasila se i policija

Iz Policijske uprave Trebinje saopćeno je da su danas Republičkom javnom tužilaštvu predali maloljetno lice iz Bileće koje se sumnjiči da je počinilo Krivično djelo terorizam.

– Policijski službenici došli su do operativnih saznanja da je jedno ili više lica, priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju. Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično djelo – rekao je načelnik PU Trebinje, Siniša Laketa.

Dodao je da je lice lišeno slobode sinoć u 19 časova i predato je u dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica