Maloljetnik Opelom udario policajca i oštetio službeno vozilo

Pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo sinoć su u 22:40 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, maloljetnu osobu rođenu 2003.godine, zbog sumnje da je počinila krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe strvari.

Maloljetna osoba je pomenutog dana u 18:45 sati u ulici Adema Buće, općina Novi grad Sarajevo, prilikom policijske intervencije, automobilom Opel Vektra, udarila policijskog službenika, nanijevši mu povrede i oštetila službeno vozilo vlasništvo Uprave policije, a zatim se udaljila sa mjesta događaja.

– Policijskom službeniku je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane lakše tjelesne povrede. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv mldb. lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje- navevedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE