Mama na TikToku savjetuje kako reagirati ako vam se dijete izgubi

child g2a6129b77 1280
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Korisnica TikToka Courtney snimila je video upozorenja za mame nakon što se jednoj mami koju poznaje dogodilo nešto zastrašujuće. Majkama savjetuje da pretjerano reagiraju ako im dijete nestane.

Kako je izvijestio Yahoo, Courtney je ispričala da je jedna mama bila sa svekrvom i dvogodišnjom kćeri u kupovini. Zbog nesporazuma mama je mislila da svekrva promatra njenu kćer dok ona kupuje, a svekrva je mislila da to radi mama. Kako se ispostavilo, ni jedna od njih dvije nije gledala dvogodišnje dijete i uskoro je više nisu mogle pronaći.

Courtney nastavlja i objašnjava da je majka, nakon što je shvatila šta se događa, počela vikati i stvarati scenu. Zaštitari su zatvorili trgovački centar u kojem su se nalazili, dok su joj neki promatrači rekli da se smiri i da pretjeruje. Ispostavilo se da uopće nije bila previše dramatična. Srećom, djevojčica je pronađena, ali naježit ćete se kad doznate šta se dogodilo.

Otprilike pet minuta kasnije ipak su pronašli njenu kćer u drugoj trgovini. Zaposlenica je rekla: “Došla je držeći se za ruke s čovjekom za kojeg sam mislila da joj je tata, ali onda je nestao.”

“Taj čovjek nije bio njen tata. Pokušavao ju je uzeti. Odustao je i nestao čim je čuo da se trgovački centar zatvorio”, kaže Courtney.

Pouka priče je da je najbolje pretjerano reagirati. Budite glasni. Možda ćete biti blago posramljeni, ali to je vrijedno pronalaska djeteta. Dajte do znanja drugima oko sebe šta se događa. Nazovite policiju. Zatvorite svaki ulaz i izlaz. Zatražite da se poduzmu sve mjere kako biste brzo i sigurno pronašli svoje dijete.

Nestalo dijete najveća je mora svakog roditelja. Priče poput ovih su zastrašujuće, ali su potrebne kako bi se mame osvijestile. Uvijek budite svjesni svog okruženja i nikada nemojte ostavljati djecu izvan vidokruga kada ste u javnosti. Ako ipak nestanu, reagirajte pretjerano i dajte do znanja da tražite svoje dijete. Slično je učinila i blogerica Jess Martini, koja savjetuje da roditelji odmah reagiraju tako da počnu uzvikivati ime djeteta, ne obazirući se na poglede stranaca. 

@tayandthetwins

Story behind why you should over react if your kid wanders off… #momtips#safetytips#childsafety#lost#mom#storytime#story#GraphicDesign#fyp#foryou

♬ original sound – courtney
GODISNJICA
MARKETING