Mama objasnila zašto misli da je prvo dijete najbolje imati u tridesetima

Mama objasnila zašto misli da je prvo dijete najbolje imati u tridesetima

Mlada mama po imenu Kristie na TikToku je podijelila videozapis u kojem objašnjava zašto misli da je prvo dijete najbolje imati tek u tridesetima.

Ova mama prvo je dijete imala s 33 godine i rekla je da je to za nju bilo “10 od 10”.

Kristie je svjesna da se mnoge žene ne odlučuju na trudnoću u tridesetima zbog potencijalnih komplikacija, teže mogućnosti da zatrudne, duljeg oporavka i slično. No, prema njezinu iskustvu, imati prvo dijete tek s 33 godine bila je najbolja odluka iz više razloga.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7348555309041847594?lang=en-US&referrer=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Flifestyle%2Fbebe%2Fmama-objasnila-zasto-misli-da-je-prvo-dijete-najbolje-imati-u-tridesetima%2F240326196

U videozapisu je objasnila da u dvadesetima nije bila emocionalno, mentalno i financijski spremna biti mama.

“Bila sam sebična 15 godina, tako da nisam imala FOMO (fear of missing out)”, odnosno strah od propuštanja. Kristie je u tih 15 godina putovala, izlazila i bila sebi prioritet. A sada je to njezina kćerka i vrijeme koje provodi s njom.

“Ne gledam svačije Instagram priče o putovanjima, večerama, vikend izletima. Ne pomislim: ‘Voljela bih to raditi.’ Već sam sve to radila, puno puta”, rekla je Kristie u videozapisu. Dodala je da je zahvalna za to vrijeme te da je sada spremna mirno živjeti i uživati u malim stvarima

Videozapis je na platformi pogledan gotovo milion puta, a mnogi su izdvojili vrijeme te u komentarima podijelili svoju priču o “kasnijem” roditeljstvu.

“Prvi put sam mama u 37. godini, definitivno ne bih ništa promijenila”, “Sto posto se slažem. Prvo sam dijete rodila s 33 godine i ne mogu zamisliti da sam ih imala u dvadesetima. Drago mi je da sam imala svoje ‘sebično’ vrijeme prije djece”, “Kad realno gledate, još smo uvijek mladi u tridesetima”, “Prvo dijete sam imala s 34 godine. Putovala sam svijetom, doktorirala i ispunila puno toga što sam htjela prije nego sam imala dijete”, neki su od komentara.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS