Mama ostavila bebu u kolicima i otišla na kafu: Nije vidjela problem, a sada je čeka suđenje

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policija je pozvana na plažu u poljskom gradu Kolobrzegu nakon što je nedaleko od Baltičkog mora pronađena napuštena beba u kolicima.

Šetači su se šokirali prizorom i kontaktirali policiju jer mame djeteta nije bilo na vidiku. Na kolica je bila zataknuta poruka: “Molim vas, ne prilazite, dijete spava.”

Kad je policija stigla, pretražili su područje i pronašli majku kako ispija kafu u kafiću otprilike 100 metara od dječijih kolica, piše The Mirror.

  • Policijska patrola utvrdila je da su kolica doista bila parkirana uz more, na ivici plaže. Utvrđeno je da je majka djeteta bila u obližnjem kafiću i pila kafu. Gospođa je bila mirna i nije vidjela problem. Umanjila je značaj ovog slučaja – rekao je Arkadiusz Kowalski, voditelj odjela za prevenciju Policijske uprave u Kolobrzegu.

Majka je rekla policiji da ne smatra da je njeno dijete bilo ugroženo jer je iz kafića “imala dobar pogled na kolica”.

  • Bio je to nesmotren postupak majke. Nalet vjetra mogao je prevrnuti kolica. Mogao ih je odnijeti val – dodao je Kowalski.

Policija je prijavila majku i sada je čeka suđenje.

GODISNJICA
MARKETING