Portal 072info

Mama zna najbolje – stvari o kojima je majka zaista bila u pravu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mudre žene pune su korisnih životnih savjeta koje je uvijek dobro znati i upotrijebiti.

Kada dođete do određene životne granice i godina, shvatite zapravo da je vaša majka bila u puno toga u pravu. Naravno, ima tu nekih bizarnih savjeta koje nam majke znaju dijeliti, ali sve u svemu, više je stvari o kojima je govorila ispravno i znala najbolje. Od svih savjeta koje vam je dala majka među njima sigurno ima i onih pravih korisnih životnih savjeta koje je uvijek dobro znati i upotrijebiti kada treba. Imate li vi neki savjet od svoje majke kojeg se uvijek sjetite i držite?

“Zatvaraj vrata i nosi zaštitu od sunca”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jeste li bili jedno od one dječice koja nikada nisu zatvarala vrata sa sobom? Takvih je mnogo. Ali, ima i mnogo majka koje uvijek viču zašto se vrata moraju zatvarati. Pogotovo ako se prostorija grije ili je propuh. To tek shvatimo kada odrastemo. Također, često se djeca znaju buniti zašto se moraju mazati kremom za sunčanje, nositi kapu, ne izlaziti na najjače sunce. Sada znate zašto, jel tako?

“U tome ćeš izaći?”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pogotovo ako se radi o tinejdžericama. Mislimo da smo pametne i lijepe i divne u tim godinama, zar ne? A zapravo kasnije shvatimo koliko je majka bila u pravu kada nam je govorila da nije pametno obući minicu, veliki dekolte, izaći bez jakne na zimu i slično. Pogotovo ćete to vidjeti kada vaša djeca dođu u te godine. I vi ćete njima sto puta ponoviti da uzmu jaknu i da se toplije obuku.

“Nemoj ostati predugo vani. Ili budna.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da, rečenica koju ste sigurno čule puno puta. Ali nama je baš zabavno izaći kroz tjedan, opustiti se, isplesati ili gledati filmove do kasno u noć. Sve to ne mijenja činjenicu da vas ujutro čekaju obaveze, posao, faks. I to mama zna jako dobro. A mi ćemo radije uživati, patiti se drugi dan i piti treću šalicu kave već u deset ujutro da preživimo dan. Poznato?

“Nosi potkošulju. I papuče.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Obično mlade cure ne shvaćaju važnost nošenja potkošulje. Svima je to glupo i nepotrebno. A vjerojatno nema osobe kojoj majka nije barem jednom spomenula zašto je potkošulja toliko bitna. I shvatimo to s godinama. Ili kada nas leđa počnu rasturati od bolova.

“Voda je najzdravija i treba je piti što više”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kao djeca svi smo ludi za sokovima, a vodu malo tko obožava. Sada kao velike prave dame i žene to znamo – da je voda zaista najzdravija.

“Ne razgovaraj s punim ustima”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S godinama shvatimo koliko je to zapravo nepristojno i nimalo lijepo za vidjeti. Kao djeca mislimo da smo cool i živciraju nas silna opominjanja u vezi toga. Ista stvar je i sa žvakaćom gumom. Volimo žvakati, napuhavati balone, premještati žvaku unutar ustiju. Lako dok samo djeca, oprašta se, ali problem nastaje kada nam ta navika ostane. A recite iskreno sada, to nije nimalo lijepo vidjeti, zar ne?

“Vidjet ćeš i razumjeti kada budeš velika”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ofucana i stara fraza, ali tako istinita. I na temelju toga sada vidimo da zapravo i jest tako. Majka je u hrpu stvari bila u pravu, ali očito svi mi moramo proći neke dogodovštine i faze da bismo to shvatili. I dobro je to, na temelju toga učimo i kreiramo sami sebi kao osobe.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME